Текст: Боряна Димитрова

Ако искате да добавите стилен акцент на зимния си гардероб, тези модни тенденции определено заслужават вашето внимание.

Цветно настроение

Често в студеното време дамите избират да се придържат към тъмната цветова гама. Тази зима обаче актуални ще бъдат ярките и провокативни цветове като горещо розово, виолетово, зелен лайм или дръзко червено. Не е нужно да подчините цялостната си визия на тази тенденция, но можете да прибавите към нея стилен акцент, привличащ вниманието, като например яркожълт пуловер в комбинация с любимите ви дънки.

Нов прочит на карето

Комбинацията риза – сако винаги е била актуална, тази зима обаче на почит ще бъдат каретата – тесни и широки и в най-различни закачливи цветови комбинации.

Като рок звездите

Клиновете от изкуствена кожа отдавна са се превърнали в основен елемент на зимния ни гардероб, но тази година вместо тях, дизайнерите избират да включат в колекциите си панталоните от изкуствена кожа. Най-популярна е правата кройка в черно, а дамите, които предпочитат да се открояват, винаги могат да заложат на тъмночервено или маслено зелено. Тънък пуловер с кръгло деколте или риза с копчета са идеално допълнение към тази модна рок класика.

До коляното

Ботушите до коляното никога няма да излязат от мода в студените дни, но тази зима те са задължителен артикул, който не бива да пропускате. Сред най-интересните модели се открояват тези от структурирана кожа или велур – в черно или кафяво, с фини детайли (като ресни, златни носове, релефни люспи тип „крокодилска кожа“ или с каишки около глезена, наподобяващи шпори за езда). Комбинират се идеално с прилепнали дънки или клинове и блейзъри, но и с рокли и поли.

Рокля-пуловер

Топли, комфортни и стилни, плетените рокли с елегантен тънък колан на талията винаги са били сред любимите тенденции на дамите през зимния сезон. Този път обаче предпочитани са по-свободните и цветни модели пред тези, подчертаващи силно извивките на тялото.

Ретро ски мода

Неоновите цветове и пукхавите якета с пристегната талия и висока яка, характерни за модата от 80-те, се завръщат с нов модерен прочит. Най-подходящо е да ги комбинирате с панталони или дънки с права кройка.