Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Зимни модни находки

Текст: Боряна Димитрова
04.02.22

Ако искате да добавите стилен акцент на зимния си гардероб, тези модни тенденции определено заслужават вашето внимание.

Ако искате да добавите стилен акцент на зимния си гардероб, тези модни тенденции определено заслужават вашето внимание.

Цветно настроение

Често в студеното време дамите избират да се придържат към тъмната цветова гама. Тази зима обаче актуални ще бъдат ярките и провокативни цветове като горещо розово, виолетово, зелен лайм или дръзко червено. Не е нужно да подчините цялостната си визия на тази тенденция, но можете да прибавите към нея стилен акцент, привличащ вниманието, като например яркожълт пуловер в комбинация с любимите ви дънки.

Нов прочит на карето

Комбинацията риза – сако винаги е била актуална, тази зима обаче на почит ще бъдат каретата – тесни и широки и в най-различни закачливи цветови комбинации.

Като рок звездите

Клиновете от изкуствена кожа отдавна са се превърнали в основен елемент на зимния ни гардероб, но тази година вместо тях, дизайнерите избират да включат в колекциите си панталоните от изкуствена кожа. Най-популярна е правата кройка в черно, а дамите, които предпочитат да се открояват, винаги могат да заложат на тъмночервено или маслено зелено. Тънък пуловер с кръгло деколте или риза с копчета са идеално допълнение към тази модна рок класика.

До коляното

Ботушите до коляното никога няма да излязат от мода в студените дни, но тази зима те са задължителен артикул, който не бива да пропускате. Сред най-интересните модели се открояват тези от структурирана кожа или велур – в черно или кафяво, с фини детайли (като ресни, златни носове, релефни люспи тип „крокодилска кожа“ или с каишки около глезена, наподобяващи шпори за езда). Комбинират се идеално с прилепнали дънки или клинове и блейзъри, но и с рокли и поли.

Рокля-пуловер

Топли, комфортни и стилни, плетените рокли с елегантен тънък колан на талията винаги са били сред любимите тенденции на дамите през зимния сезон. Този път обаче предпочитани са по-свободните и цветни модели пред тези, подчертаващи силно извивките на тялото.

Ретро ски мода

Неоновите цветове и пукхавите якета с пристегната талия и висока яка, характерни за модата от 80-те, се завръщат с нов модерен прочит. Най-подходящо е да ги комбинирате с панталони или дънки с права кройка.

cross