Текст: Силвия МИТЕВА

Елементарните правила, които променят цялостната картинка.

Студеният сезон е вече на прага, а с него е важно да обърнем по-голямо внимание на здравето на кожата си. Ниските температури са главен виновник за сухите петънца по лицето, за напуканите устни, за дехидратацията, която води след себе си до множество други несъвършенства, затова сме ви подготвили няколко важни правила за красива кожа през зимата. Използвайте ги като отправна точка за здрава и сияйна визия
в студените месеци.

Бъдете сигурни, че редовно използвате овлажняващ крем. Правилният такъв, съобразен с особеностите на вашата кожа, ще достави нужната доза хидратация на клетките и ще предпази кожата от напуквания и изсушаване.

Бъдете внимателни с дрехите, които обличате. Някои материи, като агнешката вълна например, може да раздразнят кожата на лицето и шията, затова обърнете по-специално внимание на избора на платове, особено когато става дума за пуловери или палта с висока яка.

Избягвайте агресивните почистващи продукти особено тези с високо съдържание на алкохол, който изсушава допълнително кожата, страдаща от ниските температури. Потърсете демакиаж продукти и сапуни, които са обогатени с етерични масла.

Поддържайте оптимална температура в помещенията. Отоплителните уреди изсушават въздуха, а респективно и кожата ви.

Освен кожата на лицето, кожата на тялото ни също страда през зимата, затова – винаги след душ нанасяйте овлажняващ лосион или олио за тяло. Така си гарантирате максимално мека и подхранена кожа.