Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

ЗИМАТА И КОСАТА

BETTY- Зимата и Косата
Текст: БОРЯНА ДИМИТРОВА
01.11.23
BETTY брой 114

Как да се погрижим за косата си в най-студените месеци, за да бъде тя здрава, блестяща и копринено мека.

ЗАЩИТЕН ШАМПОАН + БАЛСАМ
В студените дни изберете подхранващ шампоан и балсам, който нежно възстановява косата, предпазва я от увреждания и неприятни цъфтежи. Домашните маски за коса също са много подходящи през зимния сезон. Като например маската с яйце, мед и оцет, подходяща за всеки тип коса. (Смесете и разбийте в купа 1 яйце, 1 ч.л. мед и 1 с.л. ябълков оцет. Нанесете върху косата и оставете да действа около 40 минути, а след това изплакнете.)

ЛАК ЗА КОСА СРЕЩУ ВЛАГАТА
На пазара се предлагат дълготрайни спрейове за коса, които защитават косата от дъжд и сняг. Освен че изглаждат косата, те придават блясък и осигуряват необходимата хидратация.

НЕ НА НАКЪСАНИТЕ КРАИЩА
За неустоимо красива и здрава коса изберете подходящото олио, с което ще забравите за накъсаните крайчета и ще ú придадете гладкост и мекота.

„НЕ“ НА СТЕГНАТИТЕ ШАПКИ, ВИСОКИТЕ ОПАШКИ И КОКОВЕ
Можете да придадете стил и елегантност към визията си с любима шапка, шал или шнола, но се постарайте да не ги пристягате прекалено, за да не пречите на оросяването на скалпа.

РЕДОВНО ПОДСТРИГВАНЕ
Ако усетите, че косата ви все по-често се заплита, е време да посетите фризьорския салон и да включите в своята бюти рутина подхранваща маска за коса. Сресвайте внимателно и при нужда сменете пластмасовия гребен с дървен.

ОТВЪТРЕ НАВЪН
Липсата на витамини се отразява и на косата. Може да си набавим необходимите дози витамин A, C и Е с консумацията на ябълки, цитрусови плодове, пълнозърнести продукти и сурови ядки. Яйцата, сьомгата и пилешкото от своя страна са богати на протеини и витамин D. Алтернатива на гореизброените продукти са различните видове хранителни добавки, с които да компенсираме липсващото на организма.

cross