Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Зазимяване на градината или терасата

BETTY - Зазимяване на градината или терасата
Текст: Елена Терзиева, експерт по балансирано хранене от CSNN
04.10.23
BETTY брой 113

Зазимяването на градината или терасата е важна задача, която ще ви помогне да поддържате пространството и растенията си чисти и красиви през студените месеци. В тази статия ще научите полезни съвети и идеи за зазимяване на вашата градина или тераса.

Подреждане на растенията

Преместете чувствителните към студа растения в закрито помещение или на защитени места. Това включва топлолюбиви растения, орхидеи и екзотични растения.

Премахнете изсъхналите или увредени части на растенията и ги подрежете, за да им осигурите правилна форма и растеж.

Зазимяване на терасата

Ако имате тераса, помислете как можете да я направите по-уютна през зимата. Добавете меки декорации като възглавнички и табуретки, които да предлагат топлина и комфорт. Не забравяйте да ги прибирате, ако терасата ви е открита, а се очаква да вали.

Разгледайте възможности за зимни растения и саксии, които ще придадат цвят и живина на терасата през студените месеци.

Ако терасата ви е остъклена, може да използвате изкуствена трева за повече уют. Фенери и свещи ще придадат на терасата романтичен и приятен вид.

Поддържане на градинските мебели

Почистете и опаковайте градинската мебел преди зимата. Съхранявайте я на сухо и закрито място, ако е възможно, или използвайте покривки, за да я предпазите от влага и студ.

Подхранване и поливане

Поливайте по-умерено растенията, които зимуват, за да запазите влагата и да предпазите корените от студа.

Засаждане на зимни култури

Ако имате интерес към зимните култури, разгледайте възможности за засаждане на зеленчуци като салата, спанак и зимен лук, които могат да се отглеждат дори през студените месеци.

Зазимяването на градината или терасата ви е важна грижа, която ще ви помогне да запазите красотата и живостта на пространството си през зимата. Със съветите и идеите, предоставени по-горе, ще можете да се наслаждавате на вашата градина или тераса през цялата година.

cross