Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ В БЯЛО

04.02.21

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=".vc_custom_1612427896851{margin-bottom: 0px !important;}"]Българският лекарски съюз, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации „Защото сме хора“ и „Благодаря Ви че Ви има“, с подкрепата на Ники Кънчев и приятели стартира инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от COVID-19 медици.

От старта на кампанията по дарителската сметка до средата на януари бяха събрани 13 060 лв. От съсловната организация изказаха благодарността си към всички дарители, фирми и частни лица, които са протегнали ръка  за помощ в този тежък момент.

Продължава събирането на информация от цялата страна за изгубилите битката с коварната болест COVID-19 медици, които са оставили деца сираци.

От началото на пандемията до днес десетки медицински специалисти починаха, изпълнявайки служебния си дълг, а животът на семействата им остана белязан от тежката загуба.

„Инициативата „За децата на героите в бяло“ не може да върне най-ценното – бащата на децата им, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас. По-важно от всякога е да бъдем сплотени като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем!“, апелират от БЛС.

С цел прозрачност събраните средства от даренията ще бъдат насочени от БЛС и журналиста Ники Кънчев към децата на изгубилите битката с коронавируса български медици. Информацията за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС: blsbg.com, на Facebook и Instagram страниците на съсловната организация.

Всеки, който желае, може да подкрепи семействата и близките на починалите от COVID-19 медици чрез дарение по следната сметка:

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: УниКредит Булбанк АД
IВАN: BG55UNCR70001523991300
BIC: UNCRBGSF
Основание: МЕДИЦИ COVID-19[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

cross