Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Видове ампули за коса

Текст: Боряна Димитрова
08.06.22

Препоръчвани от дерматолози и трихолози, ампулите за коса се радват на особена популярност през последните години.  

Препоръчвани от дерматолози и трихолози, ампулите за коса се радват на особена популярност през последните години.

Приложението им е най-разнообразно, а в дрогериите и аптечната мрежа се предлага богат асортимент от най-различни видове ампули, съобразени с индивидуалните потребности на всяка дама.

Ефективност

Ампулите се използват за лечение на различни заболявания на кожата на главата, като пърхот и косопад, но това далеч не е единственото им приложение, защото придават на косата обем, блясък и еластичност и успешно се справят с цъфтежите и непокорните коси.

Съдържанието им е богато на витамини, минерали, масла, протеини, растителни екстракти и укрепващи съставки. Обикновено се нанасят с апликатор, като се разнасят върху скалпа с масажиращи движения върху леко подсушена коса.

Видове ампули за коса

За укрепване и възстановяване (за коси, които са претърпели различни механични или термични обработки, станали са крехки и чупливи и са изгубили блясъка и еластичността си).

  • За растеж
  • За обем
  • За хидратиране
  • Против косопад
  • При себорея
  • Против пърхот

Структурата на косата се променя в зависимост от възрастта, начина на живота и особеностите на различните сезони, а правилната грижа за нея допринася за здравината и безупречния ù вид.

cross