Катарина Виятов

Едноцветната мека материя от вискоза, памук или коприна е идеална основа да изразите креативността си, като нарисувате пролетни мотиви за вашия уникален аксесоар

Всяка жена знае, че пролетният гардероб от миналата година може прекрасно да се освежи с нови шалове. Ако пък и шаловете са уникални, защото сте ги изработили сами, резултатът е истински моден хит.

Вместо да купувате скъпи уникални шалове, потърсете в магазините за платове тъкани, които ви харесват и пасват на гардероба ви и купете 32 см с двойна ширина. След като поръбите материята, ще се получи уникален шал със стандартни размери 30 х 140 см.

Ако сте в настроение да рисувате, купете мека едноцветна материя от вискоза, коприна или памук, защото поемат добре боите. Ще ви трябват и няколко маркера с различни цветове, както и време и идеи какво да нарисувате. Не забравяйте да фиксирате нарисуваното с нагорещена ютия.

Рисунката изобщо не трябва да бъде съвършена, дори напротив. С весели цветчета, рисувани човечета, котенца, листенца, кръгчета и точки тя ще изглежда красиво и неповторимо. Официален шал ще се получи, ако фиксирате с лепило към материята пайети в свободен стил или форма, например риба и пеперуда. Шаловете, които сами сте изработили и изрисували, са също и уникален подарък.