Фланелки и перлички

Катарина Виятов

Понякога е достатъчно да имаме малко фантазия, търпение и желание да създадем неща, за които после ще ни питат откъде сме ги купили, а всъщност сме внесли само малка промяна в някоя стара дреха.

Ако имате добро желание, една модерна и интересна фланелка може да заеме още днес мястото си във вашия гардероб. Почти всеки от нас има поне една, която не е обличана с месеци и дори с години. Тя е винаги тук, на рафта, заедно с фланелките, които носим постоянно, но някак винаги я избягваме и никога не идва на ред за обличане. Имаме една добра идея за това как да я промените така, че да имате нова дреха, която сигурно няма вече да лежи по рафтовете.

21Всичко, което ще ви бъде необходимо за изработването на фланелка с перлички, е игла, конец и, разбира се, перлички. Украсете я като зашиете на нея перлички в различен цвят и форма. Ние използвахме сини, лилави и бели, които превърнаха светлобежовата фланелка в ефектна и уникална. За тази цел пришихме сини и лилави перлички около врата, а след това оформихме цвете от белите. Промушваме конеца през дупчиците на перличките и ги зашиваме за фланелката. Препоръчваме ви цветът му да е същият като нейния, за да не се откроява много. Ако ви харесва идеята ни, можете да украсите фланелката си с малки нитове, с по-големи или с по-малки едноцветни или разноцветни перли, с които можете да обшиете ръкавите, вратната или средната част на фланелката.