Защото красивият макиаж е мисия, която е напълно възможна, когато знаем правилните хитрини

Текст: Силвия Митева

Няма представителка на нежния пол, която да не иска да задържи безупречната си визия по-дълго през деня. В забързаното ежедневие това обаче е трудна задача, особено ако нямаме по-дълбоки познания в областта на макиажа. Устойчивият грим е напълно постижим, ако следваме няколко прости правила, които попадат под светлините на прожекторите на тази страница.

1. Основата е всичко
Много жени започват грим ритуала си с нанасянето на фон дьо тен и точно това е първата и най-основна грешка, която допускат. За да се задържи красив макиажът на лицето ни максимално дълго, той трябва да има основа, върху която да „легне“. За тази цел трябва да си набавим база за грим от козметичния магазин. Този продукт е разработен така, че да покрие лицето с невидим филм, който минимизира порите, матира Т-зоната и работи в полза на всички последващи продукти. Основата за грим прави фон дьо тена много по-издръжлив.

2. Молив за перфектен цвят
Както фон дьо тенът има нужда от основа, за да изглежда добре на лицето ни за по-дълго, така и червилото се нуждае от база, която да гарантира неговата издръжливост. Гримьорите съветват да намерим молив за устни в същия цвят като любимото ни червило и да го нанесем върху устните, като ги запълним с него и чак след това да сложим червилото. По този начин то ще издържи поне 3 пъти повече от обичайното и цветът му ще е по-ярък.

3. Водоустойчивото е ключът
Издръжливият грим трябва да може да понесе всички стресови моменти през деня, неволните докосвания, изпотяването, влагата. За да постигнем ефекта на красивия макиаж през целия ден, трябва да се съсредоточим изцяло върху водоустойчиви продукти. Техните формули са създадени, за да не се поддават на факторите, които съсипват красивия ни грим. От очна линия, през фон дьо тен и коректор, до пудра – големите брандове