Текст: Силвия МИТЕВА

Грим продуктът на всички грим продукти – това е червилото! Обожавано от жените от стотици, дори хиляди години – то е онзи незаменим бюти помощник, който ни позволява да направим чудеса с визията си. Можем да постигнем желания резултат, като изберем идеалния цвят и приложим няколко лесни и практични трика, които ще направят червилото по-издръжливо, по-наситено и по-неотразимо.

Трик за издръжливост
Динамиката на ежедневието не ни позволява постоянно да се оглеждаме и да коригираме грима си, затова трябва да сме сигурни, че сме избрали издръжливо червило. Дори тези с long lasting формула понякога може да ни предадат, затова препоръчваме да си набавите молив за устни в сходен тон като този на червилото. Нанесете го по целите устни плътно и внимателно. Върху него продължете с червилото. Така то ще издържи много по-дълго в перфектно състояние.

Трик за наситеност
От гримьорите знаем, че ако искаме наситен цвят на устните си, е препоръчително да нанесем по тях фон дьо тен или коректор. Да, тънък слой от един от тези продукти ще превърне устните в платно за рисуване, а неутрално бежовото ще накара всеки цвят да се открои още по-добре.

Трик за матов ефект
Това е един от най-лесните трикове, които могат да придадат матов ефект на всяко червило. Нанесете любимия си продукт и после съвсем леко, с четката за пудра, минете по устните си. По този начин ще постигнете ефект кадифе и ще предпазите червилото от отмиване.

Трик за обем
Кой не иска големи и плътни устни? Можете да го постигнете, без да прибягвате към сериозни козметични процедури. Трябва ви само молив и червило. Този път моливът трябва да е една идея по-тъмен от тона на червилото. Нанесете го по външния контур на устните, както и по средната към вътрешната част на устните. След това запълнете с червилото. Тъмният молив създава усещане за обем, което ще ви очарова, а червилото ще омекоти усмивката и устните.

Трик за перфектен завършек
Често, колкото и да внимаваме, нанасяйки червилото, допускаме грешки. За да прикриете всички места, къде-то сте излезли извън контура, трябва да си набавите ъглова тънка четка и коректор. Минавайки с коректора по външния контур на устните, ще „почистите“ изцапаното и ще освежите усмивката си за перфектен финал на гримирането.