Небрежно и очарователно

Бояна Бугарски

Онова, което е на мода вече няколко сезона, а и това лято, е деколтираният гръб. Много известни дизайнери поставят акцента върху тениските и роклите с отворен гръб, а не върху класическото деколте.

Началото на лятото е точният момент да обновите гардероба си с някоя модна дреха, откриваща гърба ви изцяло или частично. Бъдете в крак с тенденциите и изберете някой от трите начина как от обикновената и скучна едноцветна тениска да си направите оригинална, която подчертава женствеността ви.

Тениска тип сърце: Нарисувайте на хартиен лист половин сърце (големината е по ваш избор) и го изрежете. Обърнете тениската наопаки и с молив или креда нарисувайте едната половина на сърцето, като подравните по средата на гърба. Оставете 1 см разстояние, след което нарисувайте другата половина. Във вътрешната част на сърцето начертайте успоредни линии през еднакви разстояния и внимателно направете прорези по тях.

Тениска тип панделка: Първо изрежете ръкавите и яката или бието на тениската и я сгънете така, че страничните ѝ ръбовете да се припокриват. На гърба на тениската направете успоредни хоризонтални прорези с ножица – разстоянието между тях може да бъде около 7 – 8 см. В средата на получените ивици завържете лентички от материала, който ви е останал от ръкавите, а може да ползвате и друг (например дантела). Може да използвате и контрастен цвят за ефектност, а броят им е ваш избор.

Тениска тип плетеница: Изрежете ръкавите на тениската така, че да стигнете до якичката ѝ. Изрежете частта на гърба на тениската по ръба на яката, след което я разделете на три. Изплетете плитка и я зашийте на яката. Остава ви само да си сложите новата творчески украсена тениска и не забравяйте за правилната стойка, усмивката и чаровния поглед през рамо.