Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Тенденции при роклите и обувките - сезон пролет-лято 2021

Текст: Боряна Димитрова
01.05.21

Въпреки че през 2020 година роклите за специални поводи не заеха полагащото им се ключово място в гардероба на дамите, този пролетно-летен сезон това ще се промени.

За специални поводи

Въпреки че през 2020 година роклите за специални поводи не заеха полагащото им се ключово място в гардероба на дамите, този пролетно-летен сезон това ще се промени.

Защото в очакване на по-добрите, слънчеви и „свободни“ от вируса времена, дизайнерите са подготвили ярки, пищни и запомнящи се модели, които ще облекат в слънчево настроение своите бъдещи притежателки.

Откриваме някои от най-интересните модели в колекциите на Мolly Goddard, Cecilie Bahnsen, Halpern, Jacquemus, Simone Rocha.

 

Замечтани в плажа

Ескапизмът или т.нар. бягство от реалността зае централно място в колекциите на много дизайнери, сред които се откроиха моделите на Versace и Dior – с плажни щампи в хавайски стил, луксозни плетени чанти, бижута от морски звезди и еспадрили на платформа.

Black dress

Елегантните, вталени, предизвикателно изрязани черни рокли заеха почетно място в колекциите на Jacquemus, Victoria Beckham и Gabriela Hearst. Любопитното е, че сред моделите се открояват тези, които са в комбинация с удобни и елегантни равни сандали и чехли.

Яркорозова експлозия

Откриваме едни от най-търсените, открояващи се и оптимистични цветове – диня, фуксия и всички гами на розовия цвят в колекциите на Molly Goddard, Halpern, Christopher John Rogers, Roksanda.

Всички цветове на дъгата

Gabriella Hearst, Acne, Versace ще заредят със свежо пролетно-лятно настроение своите почитатели с моделите си на райе във всички цветове на дъгата, символизиращи надеждата и оптимизма.

Монохромна схема

Що се отнася до цветовете, дизайнерите творят в двете крайности. И докато едните се заиграват със закачливите нюанси, други – като МaxМarа, Chanel, Rosetta Getty и Prada, се придържат към класическата монохромна схема.

Тоалетите в черно и бяло са отлична инвестиция, защото никога не излизат от мода. Освен това са много подходящи, когато акцентът пада върху изящните бижута или аксесоари, които сме избрали.

Гол гръб

Независимо дали поводът е официална вечеря или небрежна разходка по плажа, роклите с гол гръб придават стил и закачливо очарование на своите притежателки. Тази година този вечен тренд присъства в колекциите на Аcne, Hermes, Gabriela Hearst, Nanushka, Victoria Beckham.

 

Буфан ръкави

Тенденция, която доминира през последните години, но ще се откроява още повече през сезон пролет-лято 2021. Откриваме я в колекциите на Roksanda, Cecilie Bahnsen, Loewe, Altuzarra.

 

Обувки

Настоящият пролетно-летен сезон обещава да бъде по-ярък и запомнящ се от всякога. Сред топтенденциите при обувките се открояват комфортните и модерни спортни сандали с равна подметка (Valentino, Longchamp, Coach); елегантните обувки с квадратни върхове и тънки каишки; пухкавите пантофки (тип домашни чехли) (Roksanda, Rosetta Getty, Balenciaga, Coach),  сандалите на равни платформи (Erdem, Ulla Johnson, Tod's), плетените модели (Michael Kors, Etro, Bally) и тези в син деним (IRO, AGL, Isabel Marant).

cross