Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Тенденции при аксесоарите пролет-лято 2021

01.04.21

Какви ще бъдат трендовете при очилата, шапките и чантите през топлите месеци тази година и как да направим правилния избор, за да внесем стил и елегантност към цялостната си визия.

Какви ще бъдат трендовете при очилата, шапките и чантите през топлите месеци тази година и как да направим правилния избор, за да внесем стил и елегантност към цялостната си визия.

СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА

Тази година дизайнерите актуализират вечните и най-обичани форми на най-личния дамски аксесоар. Представете си класическа форма „Котешко око“, но в модерен прочит – с по-тясна и ъглова рамка. Или прословутият модел „Авиатор“, но с отразяващ, цветен оттенък. А защо не кръглите ретро цветни рамки, вдъхновени от 70-те години, или моделите в размер ХХL?

 • Ъглово котешко око – иконичната и вечна форма този сезон е актуализирана с по-тесни стъкла и извити ъгли за още по-динамична визия.
 • Правоъгълни – за повишаване на доброто настроение акцентирайте в цветовете. Най-актуални този сезон ще бъдат моделите в опушено червено и масленозелено.
 • Ретро и кръгли – носталгията завладя модните подиуми, а рамките, вдъхновени от 70-те, през този сезон ще бъдат украсени с кристални елементи или в комбинация с ярки цветни стъкла.
 • Рамки с размер XXL – още един ретро полъх от 70-те, към който няма как да останете безразлични. Ако сте почитатели на този стил, изберете луксозен чифт в неутрални тоновe като тъмнокафяво или черно.
 • Цветен „Авиатор“ – още една класическа форма, която никога не излиза от мода. Новото този сезон са фино оцветените в пастелни нюанси стъкла на моделите.

ШАПКИ

Задължителна за топлите пролетни и летни дни, шапката е най-смелият сред аксесоарите. Този сезон сред най-актуалните модели ще бъдат:

 • Шапките „Кофа“ – в модерна интерпретация с издължена периферия, изтъркани ръбове – от плат или деним.
 • Сламени шапки – модел, издържал отлично тестовете на времето, който този сезон ще се предлага в две основни форми – с малка периферия или тип „удължен конус“.
 • Хавлиени шапки – идеални за горещите летни дни на плажа, хавлиените модели се предлагат в най-различни ярки и смели цветове – жълто, зелено, синьо, розово.
 • Бейзболни шапки – добрата стара бейзболна шапка се завръща, за да ни накара отново да помечтаем за топлите летни дни през 90-те.

ЧАНТИ

 

Тази година изборът на чанти е по-разнообразен от всякога. Дизайнерите отново ни изненадват със смели интерпретации, свежи идеи, ретро вдъхновение и размери за всеки вкус и предпочитания.

 • Пъстроцветни нюанси – в новите пролетно-летни колекции забелязваме ярки цветове, на които е невъзможно да устоите – от яркорозово през жълто до синьо, лилаво или тюркоазено – изборът е голям, но цветът, който ще бъде най-популярен от всички, ще бъде зеленият.
 • Геометрични – квадратни, правоъгълни, дори трапецовидни, този сезон чантите изненадват със своите пропорции и необичайни форми.
 • Тип „портмоне“ – едни от най-популярните, но леко позабравени днес, чантичките портмоне тази пролет ще бъдат с уголемени размери и в по-меки ретро варианти.
 • Мини или XXL – извънгабаритните модели са подходящи за момичетата с динамично и забързано ежедневие, които искат да носят със себе си всичко необходимо за всяка ситуация. От своя страна мини моделите може да не са така функционални, но красят като истински бижута своите притежателки.
 • Плетени – нареждат се сред водещите тенденции при чантите за сезон пролет-лято 2021. Плетени на една кука, наподобяващи баскетболна мрежа, или украсени с бродерии и ресни, моделите са най-различни, съобразени както с ежедневната, така и с горещата плажна визия.
cross