Докато за някои жени фон дьо тенът е най-вълшебното изобретение на козметичната индустрия, което може да прикрие дори най-незабележимите несъвършенства по кожата, за други нанасянето на този грим-продукт се превръща в истинско предизвикателство.

Ако си мислите, че перфектният грим се постига единствено с правилно подбрани нюанси и скъпи козметични продукти, ще бъдете разочаровани. За да изглежда лицето ви естествено, с гладък и равномерен тен, е добре да усвоите някои лесни техники, които ще ви помогнат да нанасяте правилно грима си в домашни условия.

Пръсти, гъби, четки?! Как да направим правилен избор?
Равномерно нанесеният фон дьо тен е едно от най-важните условия, за да изглежда лицето ви красиво и отпочинало. Предлагаме ви три изпитани „техники“, с които можете да си го осигурите.

С пръсти
Несъмнено това е най-хигиеничният начин за нанасяне на фон дьо тен, защото винаги можете да измиете ръцете си по-добре, отколкото която и да е четка или гъба, по които неизменно се събират повече бактерии. Тази техника позволява по-лесното прилагане на продукта по вдлъбнатите зони на лицето – около носа и косата.

Разнасянето на фон дьо тена с пръсти обаче невинаги е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед, и по-трудно се постига равномерно покритие, затова е препоръчително да го прилагате с потупване по кожата.

С четки
Голямото предимство на четките е, че с тях можете да постигнете страхотен и равномерен тен бързо и лесно като истински професионалист. Те проникват в порите и неравностите по лицето и осигуряват перфектно покритие на кожата.
Голям плюс на четките е тяхната икономичност, защото поглъщат минимално количество от фон дьо тена, за разлика от гъбите, които абсорбират голяма част от продукта. Важно е да ги почиствате редовно и старателно, за да се радвате на здрава и красива кожа.

С гъби
Триъгълните гъбички и яйцевидните бютиблендери са изключително популярни „инструменти“ за нанасяне на фон дьо тен, с които може да се сдобиете на съвсем достъпни цени. Ако решите да ги изпробвате, запомнете, че трябва да ги намокрите предварително, за да може да нанесете продукта по-добре и да спестите изразходването на прекалено голямо количество от него.