Текст: Силвия Митева

Работното място е онова пространство, което изисква нашето най-добро представяне не само в продуктивен и творчески план, но и по отношение на визията ни, която може да се окаже печелившата карта по време на различни срещи и събития.

Офис гримът е един от най-важните елементи на нашия добър външен вид, но често може да сгрешим с него, ако не следваме няколко елементарни правила на добрия работен макиаж. В редовете по-долу систематизираме отговора на въпроса как да избегнем грешките при ежедневната офис визия, за да ви помогнем да бъдете неотразими и да оставяте впечатлението, което ще ви представи в най-добрата светлина.

Избягвайте прекалено покривния фон дьо тен
За да се наслаждаваме на красива визия по-дълго време, особено когато сме подложени на стреса на работното място, е добре да не посягаме към фон дьо тен с прекалено покривна текстура. Често тези продукти са идеални за вечер навън, но не и за 8-часов oфис маратон. Да, твърде плътната текстура ще прикрие всички несъвършенства, които ни притесняват, но именно тя може да развали добрия си вид много бързо, само след няколко докосвания, и да остави лицето ни на петънца. Заложете на лек до средно покривен фон дьо тен, който да изравни тона на лицето ви. Именно той няма да остави у другите усещането, че сте с твърде силен грим за офиса, а когато по погрешка докоснете кожата си, няма да се притеснявате от нежелани размазвания.

Не слагайте прекалено тъмно червило
Дори и да не носите почти никакъв грим и да заложите само на едно червило, ако то е тъмно, гарантирате да оставите впечатлението, че сте прекалили с макиажа. Тъмните тонове, колкокото и да са актуални в момента, не са никак подходящи за офиса, където трябва да целите мек и ненатрапчив грим завършек. Препоръчваме също всяко червило, което сметнете за подходящо за работната среда, винаги да е във вашата чанта или на вашето бюро, за да може да го нанасяте, когато в продължение на деня изгуби плътността и интензитета си. Грим майсторите препоръчват да се въздържате от твърде бляскавите продукти, които също не са подходящи за елегантна офис визия.

Бъдете винаги подготвени
Макиажът е изложен на безброй външни влияния – неволни докосвания, влага, изпотяване, твърде сух въздух. Всички тези фактори влияят на красивата визия на нашия грим и точно заради това най-правилната стратегия е да преценим кои продукти трябва да имаме винаги в офиса, за да можем да поправяме леките пропуски по макиажа си. Препоръчваме да си закупите по още една допълнителна бройка от любимата пудра, коректор и червило, които да сложихте във вашето работно шкафче и всеки път, когато се нуждаете от лека корекция, да я правите без притеснение, че сте забравили някой продукт у дома. По този начин през целия ден ще се радвате на изряден и красив грим, който винаги ще изглежда перфектно.