Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Тайната на красивите мигли и вежди

Текст: Боряна Димитрова
17.05.22

Всяка дама мечтае за пленителни дълги и гъсти мигли и красиво изписани вежди, с които да подчертае изяществото на погледа си.

Всяка дама мечтае за пленителни дълги и гъсти мигли и красиво изписани вежди, с които да подчертае изяществото на погледа си.

Жените оформят миглите си от 4 хиляди г.пр.н.е, а ранни инструменти за мигли са открити още в Древен Египет. Съвременната спирала обаче е създадена през 1913 г. във Франция.

Към днешна дата обаче много дами избират да поставят изкуствени мигли върху очите си, вместо да стимулират естествения растеж на своите  чрез натурални серуми, богати на здравословни масла.

Рициновото масло

е богато на витамин Е, белтъци и минерали и е сред най-ефективните природни средства за стимулирането на растежа на миглите и веждите. Разбъркайте в съд по 1 ч.л. рициново масло, масло от репей и сок от алое, като прибавите няколко капки течен витамин А и Е. Получената смес нанесете внимателно върху веждите и миглите вечер, преди лягане.

Друга рецепта за домашен серум за мигли и вежди включва кокосово масло (1/2 с.л.), 2 капсули масло от витамин Е и 1 с.л. рициново масло. Кокосовото масло се разтопява на водна баня, след което се прибавят останалите съставки. Разклаща се енергично, а след охлаждане се прилага върху клепачите. Процедурата се прави вечер, за да може серумът да попие в дълбочина, а на сутринта се измива.

Зехтинът

придава плътност и обем на миглите. Богат е на множество витамин и подхранващи вещества и хидратира отлично косъмчетата на миглите и на веждите.

Прекомерно извиване и търкане

Избягвайте да извивате миглите си всеки ден. По този начин ще избегнете накъсването и оредяването им.

Внимавайте при отстраняването на грима си и избягвайте прекаленото търкане. Не оставяйте спиралата си непочистена през нощта.

Всекидневното нанасяне на спирала, очна линия, сенки, извиването и по-грубото почистване са причина миглите да станат по-чупливи и рехави.

Миглите защитават очите от нежеланите външни фактори и падат ежедневно. На ден се губят средно между 1 и 5 косъмчета от всяко око, като на три месеца цикълът започва отново, тоест всички косъмчета са се подменили. Косъмчетата на горния клепач са три пъти по-плътни и са по-здрави.

Грижа за веждите

От друга страна, правилната форма, грижата и подходящият грим са тайните на красивите вежди.

Формата и гъстотата

на веждите се променят съобразно тенденциите. Когато на мода са по-плътните и гъсти вежди, усилията на дамите за поддържането им са минимални. И обратното – когато на мода са тънките вежди, формата трябва да се коригира допълнително, като излишните косъмчета се отстраняват.

Препоръчително е да оформяте веждите си в козметичен салон, където специалистите ще се съобразят най-точно със специфичната форма и черти на лицето ви, за да постигнете максимално естетичен ефект.

Правилна грижа

През деня върху веждите се натрупва прах и мръсотия, затова се нуждаят от старателно почистване. Можете да отстраните замърсяванията и грима с помощта на предпочитаната от вас мицеларна вода. След това, за да ги за заздравите, нанесете избраното подхранващо масло.

Ключовата роля на грима

Подходящият грим е в основата на красивите и изразителни вежди.

За най-естествена визия нанесете върху веждите си сенки за очи, с които ще подчертаете цвета им, и безцветен гел, с който да фиксирате формата им.

Най-предпочитаният продукт, с който да подчертаете късите мигли, е моливът на восъчна основа.

Изберете цвета на молива съобразно косата си. Веждите трябва да съвпадат с най-тъмните нюанси на вашата коса.

cross