Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Свежи идеи за здравословни закуски

10.05.23

Текст: Елена Терзиева, експерт по балансирано хранене от CSNN

Здравословното хранене е от съществено значение за поддържането на добро здраве и физическа форма. Едно от най-важните неща, които можем да направим, за да постигнем това, е да консумираме здравословни храни през целия ден, включително за закуска.

Ето няколко свежи идеи за здравословни закуски:

  • Хумус с нахут - хумусът е богат на протеини и фибри, които го правят перфектната закуска, която ще ви накара да се чувствате заситени. Нахутът е източник на растителни протеини, като в същото време е лесно усвоим от тялото.
  • Авокадо тост - авокадото е известно със своето съдържание на здравословни мазнини, които са необходими за поддържането на добро здраве. Авокадото е прекрасно допълнение към тост, който може да ви осигури нужната енергия за деня.
  • Мюсли барове - мюсли баровете са изключително популярна закуска, която е лесна за приготвяне и може да ви осигури нужните витамини и минерали, които тялото ви изисква. Можете да ги приготвите в домашни условия, като добавите любимите си сушени плодове, ядки и мед.
  • Зеленчукови салати - зеленчуковите салати са отличен източник на витамини и минерали, като в същото време са нискокалорични. Можете да комбинирате различни зеленчуци като моркови, краставици, домати, чушки и други, за да получите разнообразна и здравословна закуска. Добавете малко протеинов сос, за да направите салатката по-вкусна и хранителна.
  • Смутита - смутитата са отличен начин да приемете нужните витамини и минерали, които тялото ви изисква. Можете да комбинирате различни плодове и зеленчуци като банани, ягоди, малини, спанак и други, за да получите хранителна и вкусна закуска.
  • Ядки и сушени плодове - ядките и сушените плодове са отличен източник на растителни мазнини, протеини и фибри. Можете да комбинирате любимите си ядки и сушени плодове като бадеми, лешници, кайсии и други, за да получите здравословна закуска, която ще ви накара да се чувствате заситени и пълни с енергия.
  • Плодови салати - фруктовите салати са перфектната закуска за хора, които обичат да хапват нещо сладко. Комбинирайте различни плодове като ягоди, банани, грозде и други, за да получите здравословна и вкусна закуска.
  • Печени зеленчуци - печените зеленчуци са отлична закуска, която ще ви осигури нужните витамини и минерали, като в същото време ще ви помогне да се чувствате заситени. Можете да печете различни зеленчуци като моркови, картофи, тиквички и други, за да получите вкусна и хранителна закуска.
  • Варени яйца със зеленчуци - яйцата са богат източник на протеини и фибри, а зеленчуците ще ги допълнят с нужните витамини и минерали. Можете да сварите  яйцата или да ги изпечете във форми за мъфини, за да ги направите по-удобни за консумация. Добавете различни зеленчуци като спанак, домати, гъби и други, за да получите вкусна и здравословна закуска.

С помощта на тези свежи идеи можете да създадете разнообразни и здравословни варианти за закуски, които ще поддържат вашето тяло здраво и тонизирано.

cross