Текст: Силвия МИТЕВА

Дизайнерите преобразяват познати модели, които доскоро не мислихме, че ще видим в ново амплоа

Пухените якета
От класически бранд като Versace през алтернативния уличен стил на Off-White, всички доказаха, че доскоро носените само от феновете на спорта пухени якета са абсолютен хит. Те приемат многообразие от форми и линии и от шушлякови материи преминават към сатен и дори коприна. Неочакваната комбинация от високи елегантни обувки, секси рокля и пухено яке е безпрецедентен хит за всички почитатели на модата и актуалните течения в нея.

Гащеризонът
Най-удобният аутфит, за който се сещаме – това е гащеризонът. Той е перфектен за студените зимни дни и, ако доскоро е бил избор за лежерните дни у дома или за свободното време в парка, този сезон гащеризонът е хит, който трябва да се носи с високо вдигната глава и също толкова… високи обувки. За да допълнят елегантност към него, дизайнерите използват стилни колани, с които пристягат гащеризоните в областта на талията.

Елекът
Често свързваме елеците с ваканциите при баба, когато тичахме на воля, облечени с тях, за да ни е топло, но и свободно на ръцете. Този елемент от гардероба се завръща с пълна сила особено в есенно-зимната колекция на Max Mara, където елекът е в nude цветовата гама и е в ролята на връхна дреха, която завършва изключително елегантни тоалети, подходящи както за важни събития, така и за офис средата, която е ежедневие за много от нас.