Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Списание Betty

Брой: 
Акценти:

СПА за душата в Нареченските бани

Категория: Туризъм

Тялото е храм. И ако искате да запалите свещица пред неговия олтар, Нареченските бани са вашето място. Не само защото са се сгушили на двайсетина километра от Българския Йерусалим – Асеновград и Бачковския манастир, а сянка им „хвърля“ Кръстова гора. А тъй като водите в този родопски курорт имат незаменима сила, те лекуват и тялото, и душата

Подсладители с нула калории

Категория: Акцент

ПОДСЛАДИТЕЛИТЕ БЕЗ КАЛОРИИ СА АЛТЕРНАТИВА НА ТРАДИЦИОННИТЕ ЗАХАРИ, КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ОВКУСЯВАНЕ НА ХРАНИ И НАПИТКИ

Коварните шипове – има ли как да надхитрим болката?

Категория: Семейно здраве

Профилактиката е най-добрият лек за шиповете. Лоша диета, обездвижване и изкривена стойка, стрес и травми – в наша власт е да избегнем тези рискови фактори. Ако не сме го направили обаче – и болката, сковаността и изтръпването са ни станали неотменни „спътници“, какво следва? За възможностите на съвременното лечение и опасностите от самолечението на коварните шипове разговаряме с д-р Светослав Тодоров, който е специалист неврохирург в УМБАЛ-Бургас и ДКЦ 1 в морския град.

ПЪТЯТ НА ЕДИН ФЕЛДШЕР

Категория: В света на професионалистите

В този брой ви срещаме с Димитър Ишкитиев, български фелдшер с дългогодишна практика, инициатор, един от учредителите на Съюза на фелдшерите в България през 1990 г. и негов пръв председател.                                                                         Втора част

ЖИВОТЪТ СЛЕД 50 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ – ШАРЕН И СПОДЕЛЕН

Категория: Психология

Обожавам да шофирам и да слушам силна музика, обичам да пътувам и да откривам нови места, наслаждавам се на забавленията и на това да създавам нови приятелства, зарежда ме работата и общуването с близките ми, харесва ми да експериментирам и да опитвам нови дейности, да се влюбвам... Миналата година си направих първата татуировка... Аз съм на 62 и смея да твърдя, че съм много по-щастлива от моята версия на 40.

Антистрес помощници в дома

Категория: Полезно и практично

  В днешно време стресът е неизбежна част от нашето ежедневие. Добрата новина е, че има много начини да се справим със стреса и да си осигурим малко спокойствие и релаксация дори в уюта на нашия дом. Ето и някои антистрес техники, които можете да приложите в домашни условия:

Основи на веганската диета

Категория: Нутриционист

По повод Световния ден на веганството - 1 ноември, ще разкажем повече за основните принципи на вегантвото

НОЕМВРИ – СВЕТОВЕН МЕСЕЦ ЗА БОРБА С РАКА НА ПРОСТАТАТА

Категория: Инициативи

ПРЕЗ 1999 Г. НЯКОЛКО ПРИЯТЕЛИ СЕ СЪБИРАТ НА БИРА В ПЪБ В АДЕЛАИДА, АВСТРАЛИЯ. ТЕМИТЕ ЗА РАЗГОВОР ОБАЧЕ НЕ СА ОБИЧАЙНИТЕ: ЗА ЖЕНИ, КОЛИ И ПОЛИТИКА. ТОЗИ ПЪТ МЪЖКАТА КОМПАНИЯ ОБСЪЖДА ЗДРАВЕТО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТ НА МЪЖЕТЕ И НЯКОИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ИМ БИЧОВЕ: РАКА НА ПРОСТАТАТА, РАКА НА ТЕСТИСИТЕ, ПСИХИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ И САМОУБИЙСТВАТА. РЕШАВАТ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЪБИРАТ ПАРИ ЗА ЗДРАВНИ ИНИЦИАТИВИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯТА ИМ, А ВСЕКИ НОЕМВРИ ДА СИ ПУСКАТ МУСТАЦИ. ТАКА СЕ РАЖДА НОВО ДВИЖЕНИЕ: MOVEMBER (ОТ АВСТРАЛИЙСКОТО АНГЛИЙСКО УМАЛИТЕЛНО MO ЗА MOUSTACHE, МУСТАЦИ И NOVEMBER, НОЕМВРИ), КОЕТО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА И ПО СВЕТА.

ЗИМАТА И КОСАТА

Категория: Красота

Как да се погрижим за косата си в най-студените месеци, за да бъде тя здрава, блестяща и копринено мека.

Херния – модерното лечение

Категория: Съвет на експерта

Обездвижване и наднормено тегло. Тази „опасна комбинация“ е причина №1 за образуването на хернии. Лечението им е само оперативно – напук на обещанията за „магическо изцеление“ с колани или мехлеми, агресивно рекламирани в Интернет. Какви са реалните възможности на съвременната миниинвазивна хирургия? И защо не бива да отлагаме щадящата операция? Разговаряме с д-р Георги Коташев, един от най-опитните хирурзи, специалисти в областта на херниологията, който е част от екипа на Клиниката по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на Военномедицинска академия (ВМА) в София.

МОЯТА АПТЕКА В КЮСТЕНДИЛ

Категория: Интервю на броя

ЗА НЕЯ ДА БЪДЕ ФАРМАЦЕВТ Е ГОРДОСТ, РАДОСТ И ПРИЗВАНИЕ. СЪС СВОЯТА ДЕНОНОЩНА АПТЕКА BETTY В ПОЛИКЛИНИКАТА В ЦЕНТЪРА НА КЮСТЕНДИЛ ВЕНЦЕСЛАВА АТАНАСОВА ПРОДЪЛЖАВА ТРАДИЦИЯТА, КАТО СЕ ОПИРА НА ОПИТА НА ФАРМАЦЕВТИТЕ И ЛЕКАРИТЕ В НЕЙНОТО СЕМЕЙСТВО. ЗАТОВА ИЗБРАХМЕ ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ КЮСТЕНДИЛ НОВАТА НИ ОБИКОЛКА, С КОЯТО ДА ВИ СРЕЩАМЕ С BETTY ФАРМАЦЕВТИТЕ ОТ ГРАДОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ

Живот с диабет – мисията възможна

Категория: Тема на броя

537 милиона. Толкова са хората в света, които живеят с диабет според атласа на Международната диабетна федерация (IDF), публикуван през 2021 г. Защо се очаква цифрата да расте? „Подмладява“ ли се болестта? Превенцията ли е най-ефективното „лекарство“ срещу тази пандемия? И дават ли съвременните терапии надежда за пълноценен живот на пациентите? Тези теми обсъждаме в навечерието на Световния ден за борба с диабета (14 ноември) с опитния специалист д-р Дениз Бакалов, който е част от екипа на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ „Александровска“ в София.

eyehistorydownloadcross