За по-сладки и щастливи моменти

Бояна Бугарски

За много от нас новогодишните празници са най-хубавата част от годината. Това е периодът, когато всички ние се стремим да прекараме повече време с любимите си хора и да подарим внимание на онези, които го заслужават, но често не сме намерили време за тях през годината. Заради всекидневните си задължения всеки от нас понякога се лишава от безценни моменти с най-близките.

Подготвили сме ви рецепта за бисквитки, за да бъдете подготвени да посрещнете роднини и приятели, ако случайно решат да се отбият на чаша топло кафе или чай. Сигурни сме, че докато ги правите, всички членове на семейството ще се забавляват, особено най-малките. Нека домът ви се изпълни с аромат на канела и ванилия!

Съставки:
400 гр. брашно
1 пакетче масло (125 гр.)
100 гр. захар
1 яйце
150 мл мед
1 ванилия, щипка сол
¾ лъжичка сода бикарбонат
2 пакетчета смлян джинджифил
2 лъжички канела (може и повече, по ваш вкус), щипка индийско орехче на прах.

Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и захарта, прибавете яйцето, а след това и меда. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. В друга купа разбъркайте останалите съставки и бавно ги прибавяйте към разбитата смес. Увийте полученото тесто в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за около 2 часа. Разточете от студеното тесто кора с дебелина около 6-7 мм и си поиграйте с любимите формички. Ако решите да си направите къщички, ви съветваме да нарисувате отделните им части на лист хартия и да изрежете тестото по тях. Печете на 180 градуса 7-8 минути, докато бисквитите не порозовеят.

Глазура:
Глазурата за украса и лепене ще получите, като разбиете два белтъка и добавите към тях 450 гр. пудра захар и лъжичка лимонов сок. Отделете част от нея и я оцветете с хранителни бои. Сипете в найлонова торбичка, срежете с ножица връхчето и оцветяването може да започне. Разнообразието от форми и цветове ви предоставя много възможности за декорация. Заменете стандартния вариант за поднасяне в чинийката до кафето, с бисквитка, която да закачите на чашата и се насладете на хрупкавите, топящи се в устата лакомства.