Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Скъпоценните камъни в козметиката

BETTY - Скъпоценните камъни в козметиката
Текст: Боряна Димитрова
13.05.24
BETTY брой 119

Заради своите енергийни свойства скъпоценните и полускъпоценните камъни са били използвани от векове за лечение на различни заболявания. През последните години те все повече навлизат в състава на козметиката от най-ново поколение, а процедурите със скъпоценни камъни придобиват все по-голяма популярност.

Можете да се уверите в изумителните свойства на скъпоценните камъни и в домашни условия. Върху добре почистено лице нанесете подхранващ крем и масажирайте с избрания скъпоценен камък според нуждите на вашата кожа.

Оникс – мистичният черен камък притежава отлични почистващи свойства, стимулира клетъчната регенерация и е подходящ за хора с чувствителна кожа, склонна към алергии.

Кехлибар – яркият жълто-оранжев камък подпомага детоксикацията на кожата, притежава почистващи, омекотяващи и успокояващи свойства.

Рубин – скъпоценният камък на слънцето носи свежа енергия и придава неустоим блясък на кожата. Богат е на витамин А и намалява процесите на стареене.

Розов кварц – нежно изглажда бръчките и подмладява кожата.

Диамант – спомага за ексфолирането на кожата, като я почиства в дълбочина и премахва черните точки. Тампон, напоен с диамантена вода, отстранява нежеланите пигментни петна по кожата.

Смарагд – зеленият камък стимулира производството на колаген,  подхранва кожата и намалява фините линии и бръчките.

Кварц –  стимулира клетъчното обновяване и кръвообращението и се бори с признаците на преждевременно стареене.

Сапфир – осигурява интензивна хидратация, балансира нивата на Ph и изглажда кожата. Подходящ е за суха кожа.

cross