С изключително вълнение стартирахме своя нов проект за скрининг кампании, който реализираме съвместно с аптеките, част от програмата ни за лоялност BETTY Моята аптека.

Първата ни кампания беше насочена към едно важно социалнозначимо заболяване – диабета и нуждата от редовно измерване на кръвната захар на пациенти с диабет и преддиабетни състояния. Безплатното измерване осъществихме със съдействието на колегите ни от Ексклузивен бизнес и един от техните топ продукти – системата Contour Plus Elite.

В тази първа инициатива, в рамките на пет дни, 15 аптеки от цялата страна, част от програмата ни BETTY Моята аптека, отвориха врати и поканиха своите клиенти да се възползват от тази напълно безплатна възможност.

Благодарение на всички наши партньори много пациенти от градовете София, Пловдив, Велико Търново, Добрич, Стамболийски, Самоков, Русе, Хасково, Монтана, Раднево, Бургас, Кюстендил и Ямбол успяха да проверят нивата на кръвната си захар. Съгласно законовите изисквания и за да гарантираме, че всички пациенти ще получат професионално обслужване, за тази кампания наехме медицински специалисти, които провеждаха тестването на място в аптеките.

Надяваме се, че сме успели да бъдем полезни и вярваме, че заедно можем да променим нагласите в обществото и да научим повече хора, че превенцията е много важна част от грижата за нашето здраве.

Това е само началото на редица кампании за превенция на различни заболявания, които сме планирали да реализираме през 2023 година, следвайки нашето мото „Ние доставяме здраве“.

Благодарим на всички колеги, които стоят зад реализирането на този проект, както и на всички аптеки, които ни се довериха и станаха част от тази чудесна първа кампания.