Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Съвети за копринена, здрава и красива коса през лятото

05.07.22

Правилната грижа за косата е от решаващо значение за предпазването ù от вредните UV лъчи в горещите летни дни. Изборът на подходящите продукти е от решаващо значение, за да бъде тя здрава, копринено мека и блестяща.

Правилната грижа за косата е от решаващо значение за предпазването ù от вредните UV лъчи в горещите летни дни. Изборът на подходящите продукти е от решаващо значение, за да бъде тя здрава, копринено мека и блестяща.

Изложена на жарките слънчеви лъчи, косата лесно се дехидратира, губи блясъка и еластичността си. Слънцето обаче не е единственият ù враг, защото солената морска вода и хлорираната в басейните също допринасят за по-бързото ù изтощаване.

На пазара се предлага богат асортимент от различни продукти, специално предназначени за грижата за косата през лятото. Слънцезащитните спрейове и кремове за коса съдържат хидратиращи съставки, а също така и такива, предпазващи косата от вредните UV лъчи.

Премиването вреди на косата

Колкото по-често измивате косата си, отмивате повече от естествените мазнини от скалпа си. Той се изсушава и компенсира, произвеждайки все повече мазнини. По този начин се получава обратен ефект. Затова не мийте косата си прекалено често.

Срещу цъфтящи краища и накъсвания

Нанесете шампоана върху ръцете си и разтъркайте до образуването на пяна, след което приложете върху косата. По този начин ще премахнете мръсотията, като запазите защитния слой на косата си. Изберете балсам, който не съдържа силикон, и нанасяйте подхранваща маска два пъти седмично.

Красотата „отвътре навън“

За гъста, блестяща и красива коса включете в менюто си pиби, бoгaти нa oмeгa-3 мacтни киceлини, ядки, cпaнaк и aвoкaдo.

Редовно подстригване

През лятото космените фоликули са във фаза на растеж. Редовното подстригване на сухите връхчета не само ще освежи косата, но и ще подпомогне по-бързото ù израстване.

Не на хавлиената кърпа, сешоара и пресата

Хавлиената материя е прекалено груба за косата и може да я увреди. Заменете я с памучна, не разресвайте косата си, докато е мокра, и избягвайте изсушаването със сешоар и оформянето с преса или маша.

Мократа коса абсорбира по-малко вредни химикали и морска сол, затова експертите препоръчват, преди да влезете в морето или басейна, да изплакнете косата си под душа или да я хидратирате с подходящ слънцезащитен продукт за коса.

cross