Пролетните гривни

Катарина Виятов

Гривните винаги действат ефектно, прибавени към всички комбинации облекла. Било широки или тесни, пъстри или едноцветни, с изчистена форма или екстравагантни, те оставят оригинален отпечатък върху външния ви вид.

И през този сезон в много колекции от украшения изпъкват на преден план гривни с различни форми, големина и цвят. Модерни са както тънките, така и широките модели, украсени с блестящи камъчета, перлички, ленти. Зарадвайте себе си с нова гривна, но нека сега тя да бъде направена от вас. През тази пролет са позволени всички цветове и детайли!

Ние направихме три различни гривни. От материалите използвахме перлички, средно големи безопасни игли, ластичен конец, отварачи на консервни кутии, лента от копринен сатен, както и ножици.

2

Гривни от перлички
За изработването на една гривна ще ви бъдат необходими около 50 безопасни игли. Нанижете перличките на безопасните игли така, че на едната игла да има или само едноцветни или само разноцветни перлички. За изработката на първата ни гривна нанизахме на всяка безопасна игла едноцветни перли с жълт, розов и зелен цвят, а при изработката на втората комбинирахме бели и тъмносини. След това нанизахме безопасните игли с перличките на ластичен конец и то така, че да се намират една до друга от страната, на която се намира перличката. Когато нанизахме достатъчно безопасни игли, направихме възел в края, а след това го съединихме с другия край на конеца.

Гривна от сатенена лента
За изработката на тази гривна е необходима лента, широка 1 cm и дълга 80 cm, както и 17 отварача на консервни кутии. Прегънете лентата наполовина така, че краищата й да съвпадат, след което проврете единия край през първата дупка на отварача, а другия – през втората. Оставете малка част от началото на лентата, която ще ви помогне при връзване на гривната. Важно е лентата да се провира през дупката на първия отварач отгоре надолу, а през втория отвор да преминава отдолу нагоре. Това се повтаря, докато не стигнете до последния отварач. Когато стигнете до края, ще използвате останалата част от сатенената лента за връзване на гривната под формата на панделка.