Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Регенериране на кожата след слънчевите приключения

BETTY - Регенериране на кожата след слънчевите приключения
Текст: Боряна Димитрова
04.09.23
BETTY брой 112

Пилинг, хидратация, подхранване, изсветляване на пигментните петна и укрепване на кръвоносните съдове са сред най-важните стъпки за възстановяване на кожата след продължителното излагане на слънце през лятото.

Стъпка 1 – Пилинг

Първата стъпка, чрез която премахваме мъртвите епидермални клетки от кожата и подпомагаме естествените процеси на регенерация, е пилингът. Премахвайки мъртвите клетки и замърсяванията, ще подготвите кожата си за нанасянето на подхранващите продукти – масла, кремове и лосиони.

Стъпка 2 – Хидратация и подхранване с витамини

Изберете продукти, които съдържат естествени съставки и предпазват кожата от загубата на вода. Най-популярните сред хидратиращите масла са аргановото масло, маслото от сладък бадем и ленено семе. А сред геловете – тези от алое вера.

Стъпка 3 – Сбогом на слънчевите петна

Въпреки че не представляват сериозен здравословен проблем, слънчевите петна могат да бъдат премахнати както чрез професионални процедури, така и чрез изпитани средства в домашни условия. Най-често използваните от тях са: гел от алое вера, черен и зелен чай, ябълков оцет, кисело мляко и кремовете, съдържащи хидрокси киселина, гликолова киселина и коджикова киселина.

Стъпка 4 – Укрепване на кръвоносните съдове

За да укрепите кръвоносните съдове и да се сбогувате с паякообразните вени, изберете козметика, богата на витамини К и C, гинко билоба, зелен чай, конски кестен, масло от шипка или морски зърнастец, с която ще я успокоите и подхраните. Подходящата диета, редовната физическа активност и контрастните душове също подпомагат еластичността на стените на съдовете.

cross