Една снимка, безброй спомени

Бояна Бугарски

Модерните технологии или по-точно цифровите фотоапарати и смартфоните са ни накарали да позабравим за обичая да отидем до фотото, за да си изкараме снимки и с нетърпение да чакаме да вземем запечатаните на хартия преживявания…

Една фотография може да запази спомена за любим човек или да ни подсети за някой хубав момент. Представяме ви две идеи как да изложите любимите снимки в дома си по оригинален начин.

Старите рамки от картини също могат да се използват за фотографии. Предназначението им се променя, но само донякъде. Може да ги боядисате в избрани от вас цветове. Когато изсъхнат, забийте пирончета или кукички от двете им страни и вържете за тях коноп. Той ще провисне леко надолу и затова трябва да оставите достатъчно място за следващия ред. Остава ви само да закачите с щипки снимките.

За втората ни, също много интересна идея, ще ви трябват клонки. Може да ги съберете, докато се разхождате в парка, а след като се приберете, да си направите от тях интересна рамка. Измерете ги и ги отрежете, така че да са еднакви на дължина. Вертикалната част на нашата рамка е 40 см, а хоризонталната 30 см. Кръстосайте ги на около 5 см от краищата им и ги вържете здраво с канап. Може да украсите новополучената рамка с брокат или да я напръскате с цветен спрей (златен или сребърен например). От едната страна залепете хартия за готвене, а върху нея залепете фотографиите.

Остава ви само да изберете дали да украсите с тях стените или да ги поставите на някоя полица. Сигурни сме, че от време на време ще ви навеждат на мисълта да си изкарате по някоя друга хубава снимка, вместо да я пазите в някоя забравена папка на компютъра.