Текст: Силвия МИТЕВА

Модните седмици определиха най-важните тенденции през този така прекрасен и цветен сезон

Прозрачно и нежно
Оставяйки малко на въображението, дизайнерите на водещите брандове на световната модна сцена доказаха с пролетно-летните си колекции, че представителките на нежния пол не трябва да се притесняват да покажат малко повече плът. Това може да се случи по един много елегантен начин благодарение на прозиращите материи, които този сезон са абсолютен хит. Красиви и феерични рокли, блузи, панталони и дори поли, сътворени от материи като тюл и фина коприна, обещават да залеят фешън пазара, а с него да покорят и гардероба на жените.

Миш-маш
От Armani, през Mary Katrantzou, та чак до Burberry, привидният хаос в смесването на тъкани и принтове взе абсолютен връх тази година, като се оказа една от тенденциите, която ще се хареса най-много на почитателите на ярките цветове и свежото настроение в гардероба. На пръв поглед немислимите комбинации от шарки, платове и дори кройки всъщност се оказват повече от прекрасен избор за всички жени, които не се страхуват да експериментират и да изразяват себе си чрез избора си.

От главата до петите
Какво е пролетта без пастелните тонове? Този въпрос би прозвучал немислимо за много дизайнери, които издигат пастелните тонове на толкова висок пиедестал през този сезон, че ни „принуждават“ да ги носим от главата до петите, и то в един и същи нюанс. Модният подиум съветва да заложим на костюми, комбинации от поли и ризи, тениски и рокли в нежните разновидности на жълтото, синьото, зеленото и розовото. Пепелявите интерпретации на тези цветове гарантират одобрението дори на най-критичните почитатели на модата.