Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Пролетни прически

Текст: Катя Кирилова
02.04.20

Новата прическа винаги е свързана с нов старт и свежо начало на пролетния сезон. Преди да вземете решение как да преобразите косата си в следващите месеци, вижте кои ще бъдат топтенденциите в прическите тази година.

Новата прическа винаги е свързана с нов старт и свежо начало на пролетния сезон. Преди да вземете решение как да преобразите косата си в следващите месеци, вижте кои ще бъдат топтенденциите в прическите тази година.

Класически боб

Прическата боб, позната още като каре, е сред любимите прически на звездите. Легендата разказва, че египетската кралица Клеопатра е първата, която налага тази прическа. Истинска популярност обаче карето придобива през 20-те години на миналия век благодарение на Коко Шанел. Прическата боб подчертава женствеността и красотата на всяка жена.

Естествен обем

Красивата и обемна коса е мечта за много жени. За да постигнат така желания естествен обем, някои от тях прибягват до топиране и пръскане на голямо количество лак в корените. Колкото по-дълга е косата, толкова по-малко обем има. Лесен обем може да постигнете, ако вечер преди лягане, вържете косата си на конска опашка. Не я стягайте прекалено, за да не увредите косъма.

Романтична безкрайност

Много момичета копнеят косите им да пораснат достатъчно, за да експериментират с тях, оформяйки ги на букли или сплитайки ги в закачливи плитки. Дългата коса никога не излиза от мода, а в забързаното ежедневие лесно може да я оформите с помощта на ластик, фибички или красиво шалче, с което да придадете стилен акцент на деловата визия.

Шаги

Смела и оригинална, тази прическа притежава едно ключово предимство – стои хармонично, независимо от дължината или структурата на косата и е подходяща за дамите, които са почитателки на небрежния стил. Назад във времето шаги става модерна прическа сред рок изпълнителите през 70-те години на миналия век и бързо набира популярност сред младите хора, които не се страхуват да експериментират с визията си.

Пикси

Предпочитана от дамите, държащи на небрежния, но елегантен стил, прическата пикси е елегантна смесица от прическите боб и късото дамско подстригване. Обикновено пикси е небрежна и леко рошава, а оформянето включва бретон, отметнат на една страна.

cross