Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Пролетни модни тенденции 2022

Текст: Боряна Димитрова
04.03.22

Безгрижни, ефирни и леко носталгични, тенденциите тази пролет определено разпалват въображението и ни карат да мечтаем за така дългоочакваните топли слънчеви дни.

Безгрижни, ефирни и леко носталгични, тенденциите тази пролет определено разпалват въображението и ни карат да мечтаем за така дългоочакваните топли слънчеви дни.

НИСКА ТАЛИЯ

Дънките с висока талия доминират в гардероба ни повече от десетилетие, но тази пролет ниската талия се завръща в челните редици в облеклото. Комбинирайте ги с изрязан топ – за да постигнете още по предизвикателна визия.

Откриваме тази тенденция в колекциите на Versace, Knwls, Cynthia Rowley, Victor Glemaud, Remain, Soulland, Rotate и Tom Ford.

ПЛИСИРАНИ ПОЛИ

Независимо дали са едноцветни, с различни принтове, в монохромни цветове, в съчетание с пуловер или прилепнало изрязано боди, плисираните поли са сред топтрендовете на сезона. Тенденцията присъства в колекциите на Rejina Pyo, COS, Erdem и Sandy Liang.

ТЕЧЕН МЕТАЛ

Не е необходимо да избирате тоалети с пайети, за да постигнете бляскава визия. Луксозни, фини и блестящи, новите ефирни материи постигат безупречно ефекта – течен метален отблясък.

Трендът присъства в колекциите на Paul & Joe, Fendi, Peter Do, Tom Ford, Khaite, Bora Aksu и Versace.

СУПЕР ПРОЗРАЧНИ

Тази година ефектните облекла от прозрачни материи ще бъдат закачливо наслоени, за да не разкриват прекалено много от изящните форми на притежателките си.

Тенденцията присъства в колекциите на Elleme, Staud, Harris Reed, 16Arlington, Simone Rocha и David Koma.

НЕОНОВО ЖЪЛТО

Любителите на по-класическите и ненатрапчиви цветове навярно ще бъдат изненадани да разберат, че неоновожълтото ще бъде сред най-горещите нюанси през новия сезон.

Трендът се откроява в колекциите David Koma, Prada, Richard Quinn, Erdem, Emilia Wickstead и COS.

ЗАКАЧЛИВИ ИЗРЕЗКИ

Роклите със закачливи изрезки на талията или деколтето са дългосрочна тенденция, която неизменно присъства в колекциите на дизайнерите и тази пролет.

Откриваме я при Elleme, Michael Kors, Christian Siriano, Mark Fast, Yuhan Wang, David Koma.

БЯЛ КОСТЮМ

Костюмите в снежнобяло с акцент върху талията и с дръзки кройки в областта на раменете ще бъдат сред топтрендовете през новия сезон.

Присъствието им се откроява в колекциите на Teatum Jones, Peter Do, Erdem  и Michael Kors.

РОКЛИ В РОЗОВО

Нежните нюанси на розовото – от пастелено през бонбоненорозово до фуксия – ще са на мода в следващите месеци.

Откриваме ги в колекциите на Simone Rocha, Paul & Joe и Bora Aksu.

cross