Също както и модните, тенденциите в грима ни връщат назад в началото на 90-те години. Устни, обагрени в топлокафяво или яркочервено, класическа черна очна линия, копринено лек руж и нежни цветове по клепачите обещават да наситят пролетта с още повече положително настроение. А най-хубавото е, че не е необходимо да харчите големи суми, за да изглеждате страхотно и в крак с модата.

Естествена визия – дори за вечерта
Тази година гримът ще подчертава максимално естественото излъчване, а плътните и покривни фон дьо тени ще бъдат изместени от полупрозрачните текстури.

Нежен руж вместо контур
Силното контуриране излиза от мода, за да отстъпи място на ружа и на хайлайтърите. С няколко леки движения ще изглеждате семпло и елегантно – мотото в грим тенденциите през 2019-а.

Червено червило – за всеки повод
Отличен избор за всеки повод, наситеното яркочервено червило в съчетание с класическия опушен грим и черната очна линия са вашият най-верен съюзник в макиажа за специални поводи.

На мода в ежедневната визия през тази година ще бъдат червилата в nude гамата и тези с ефект на току-що прехапани устни. Безцветните глосове и балсами за устни ще бъдат предпочитани пред матовите червила.

Магнетичен поглед
Според последните тенденции използването на основа за мигли е силно препоръчително. Нанесете щедро количество спирала върху миглите си – съчетанието на тези два класически грим продукта ще направи погледа пленителен и неустоим.

Цветовете на пролетта
Почувствайте се свободни да експериментирате – оцветете клепачите в жълто, розово или пък в синьо.

Макар че не са особено подходящи за ежедневието, преливащите пъстроцветни сенки за очи в съчетание с червилата в nude гамата са чудесна комбинация за постигането на ефектна вечерна визия. Грим тенденциите за 2019-а сочат, че за специални поводи можете да заложите още на сенките с перлено-металически ефект.