Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Пролетен грим

Текст: Катя Кирилова
01.03.20

Кои са тенденциите в макиажа, които ще доминират тази пролет?

Кои са тенденциите в макиажа, които ще доминират тази пролет?

Грим тип „стъклена кожа“

След като се погрижите за сияйния вид на вашата кожа с помощта на хидратиращите кремове и емулсии, нанесете подходяща основа за грима. Не пропускайте да сложите пудра на някои зони на лицето си, за да не изглежда кожата ви прекалено мазна и лъскава.

Пухкави вежди

На мода тази пролет ще бъдат пухкавите естествени вежди. Ако не сте доволни от вида на своите, може да възвърнете някогашната им форма с помощта на специална писалка за вежди. Друг вариант, който може да опитате, е да запълните липсващите косъмчета с помощта на ъглова четка за грим и гел-крем за вежди. След това натъркайте с глицеринов сапун спиралата си и я нанесете върху тях.

Цветен блок

Нестандартните цветови съчетания носят много свежо пролетно настроение тази година. Не се страхувайте да експериментирате – „цветният блок“ означава да използвате различни ярки комбинации от цветове. Навярно съчетанието от сини сенки с оранжево червило или зелени сенки с розов руж ви звучи прекалено екстравагантно? Не и тази пролет!

Руж – розов или корал?

Независимо на кой цветови вариант се спрете, важното е да го нанесете не само по скулите, а да го разнесете към слепоочията.

Съвет на експертите:

„Поддържайте грима си свеж, като се грижите кожата ви да е безупречно чиста. Преди да се гримирате, непременно нанесете на лицето си подходяща основа. Прибавете цветен акцент, за да подчертаете погледа – понякога е достатъчно да изрисувате със сенки или молив вът-
решния ъгъл на окото или да освежите миглите си с цветна спирала.“

cross