Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Прическите на лято 2021

Текст: Боряна Димитрова
01.07.21

Модата постоянно се променя и невинаги е възможно да я следваме стриктно. Надали обаче има по-подходящ момент за смели експерименти с визията от лятото. Кои са основните тенденции при прическите през този сезон – открийте своето вдъхновение в следващите редове.

Модата постоянно се променя и невинаги е възможно да я следваме стриктно. Надали обаче има по-подходящ момент за смели експерименти с визията от лятото. Кои са основните тенденции при прическите през този сезон – открийте своето вдъхновение в следващите редове.

„Мълет“ – символът на 80-те

Къса отпред и отстрани, но дълга отзад, прическата „мълет“ е подходяща както за слабия, така и за силния пол. Според американските легенди през xix век рибарите носели такива прически, за да не простудяват вратовете си. Оттам идва и името ú, което в превод от английски означава кефал.

„Мълетът“ става изключително популярен през 70-те и 80-те години на миналия век и се носи както от рок музиканти, така и от известни актьори и спортисти. Ако се спрете на този тип прическа, обърнете внимание, че тя подчертава идеално извивките на лицето и нищо не остава скрито.

Къс начупен или асиметричен „Боб“

Асиметричен или не, късият боб е сред топтрендовете за лятото, защото стои добре на почти всички типове коси. Прическата прави своя дебют през 1920 г., времена, в които дългата коса е била символ на женственост, а повечето фризьори отказвали да подстригват късо клиентките си.

Въпреки това една от първите, експериментирали с „боб“, е танцьорката Ирен Касъл, направила първата интерпретация на тангото заедно със съпруга си Върнън. А причината да отреже късо косите си тогава е по-скоро практична – за да ú бъде по-удобно на дансинга.

Бретонът се завръща

Независимо от дължината на вашата коса, ако наистина сте решили смело да експериментирате с визията си през лятото – бретонът в стил 70-те е точният избор за вас. Абсолютен хит вече няколко последователни сезона, бретонът винаги е елегантен, а прическата – съвсем лесна за стилизиране. Начупена, къдрава или права, косата с бретон придава неустоимо свеж и младежки вид.

Ултраправа

Дори и най-фината коса изглежда страхотно с класическа прическа „боб“ с дължина до брадичката. Освен че придава допълнителен обем на по-тънките коси, тенденцията е сред предпочитаните за тийнейджърите и особено за онези, които не се колебаят да експериментират както с дължините, така и с цветовете.

 

Пикси с къс бретон

Практична и модерна, тази прическа е сред сред най-харесваните от звездите и лесна за оформяне и поддръжка. Тя е сред топпредпочитанията на звездите не само защото подчертава лицето и шията, а и защото придава елегантна завършеност на всяка визия.

„Омбре“ къдрици

Експертите колористи препоръчват на дамите с къдрави коси да подчертаят обемните си въздушни къдрици, като заложат на прическа от средна дължина, боядисана с техниката „омбре“.

Най-предпочитана ще бъде комбинацията от коса в естествен цвят с изсветлени краища, а любителките на по-екстравагантната визия следва да се насочат към яркочервеното, нежнорозовото, тъмносиньото, сребристото или пастелносивото.

cross