Приказни играчки за елхата

Бояна Бугарски

Дойде декември! Месецът на зимните вълшебства, времето, когато празничният дух оживява по улиците, а домовете ни, разкрасени и светещи, създават уютна атмосфера.

Украсата на елхата е съществена част от семейните предпразнични приготовления и е едно от най-вълнуващите събития, особено за малчуганите. Някои от нас купуват нови играчки всяка година – други ползват едни и същи. Ако сте решили да внесете промяна и искате домът ви да блесне с уникална елха, при това – без да харчите много пари за новогодишния декор, имаме прекрасна идея за вас.

Не бързайте да хвърляте изгорелите крушки. Събирайте ги и им вдъхнете нов живот. Всичко, което ви трябва, за да ги превърнете в празнична украса, е малко въображение, желание и свободно време.

1Нужни са ви различни панделки, лентички или канап, с които да закачите играчките на елхата, темперни бои, флумастери, брокат, лепило, четки. Освободете въображението си, забавлявайте се, изрисувайте ги, експериментирайте. Остава ви да решите, дали искате по-стилна и тържествена украса, или пък ще превърнете крушките в любими герои като Снежко и Дядо Коледа… Сигурни сме, че всяка играчка ще намери своето точно място на елхата.

Сега, когато сте внесли истинската зимна магия в дома си, ви остава да помислите какво ще си пожелаете, особено в новогодишната нощ, когато стрелките на часовника се срещнат.