Катарина Виятов

Дори когато са подредени в специален козметичен несесер, гримовете и особено малките „инструменти“ за гримиране, като четчици с различна големина (от най-малките за нанасяне на сенки и руж до най-големите за пудрене), създават безпорядък и не винаги е лесно да бъдат намерени от първия път.

За да не ви се случва това и вашият комплект за гримиране да бъде винаги подреден спретнато и прегледно, ви предлагаме да си направите проста чантичка за гримове, която разтворена пасва добре на тоалетката, без риск нещо от съдържанието да се загуби или търкулне нанякъде.

19

За да направите тази практична чантичка, ще ви трябват бамбукова подложка (от онези за хранене), ластик, конци, сатенена лента, ножици и игла.

Пришийте единия край на ластика към подложката и прекарайте ластика през нея на определени интервали – през 5 мм, 1 см или по-широки. Когато стигнете до края, пришийте и другия край на ластика към подложката. Вече имате гнезда с различна ширина за поставяне на вашите гримове, а понеже ластикът е пришит само в двата си края, разстоянията могат да се регулират, както при връзките на обувките.

Ние събрахме в нашата чантичка за гримове четки за руж, четчици за сенки, гланц за устни, червила. Ако желаете, можете да сложите в нея и моливи за устни и очи, спирала, пинсети. След като подредите спретнато всичко, навийте подложката на руло и я превържете със сатенената лента.