Текст: Силвия Митева

Красивата кожа и нейният добре поддържан и изравнен тен са желание номер 1 за всички жени, които държат на красивата визия. Независимо дали сте в динамичната среда на града, или разпускате извън него в приятна компания, фон дьо тенът е ключов компонент за създаването на безупречен макиаж. За да бъде такъв обаче, трябва да знаете, че този макиаж продукт трябва да се избира спрямо сезона, през който ще го използваме. към Какъв фон дьо тен да се насочим през лятото?

SPF-ът е важен
През сезона на силните слънчеви лъчи не трябва да забравяме да използваме продукти, които имат UV защита. Хубавата новина е, че много фон дьо тени на пазара вече могат да пазят кожата, докато я разкрасяват. Нашият съвет е да се насочите към SPF 20, а защо не и към по-силна защита, особено ако имате чувствителна кожа.

Лека текстура
Много жени грешат, като през лятото продължават да използват много плътен и тежък фон дьо тен. Това може да създаде ефекта „маска“, който изглежда още по-несъвършен под силните слънчеви лъчи, когато лицето е изключително добре осветено. Не само заради красотата на макиажа, но и заради здравето на кожата е добре да изберете фон дьо тен с лека текстура – такъв, който ще позволи на порите ви да дишат. Обещаваме, че ще свикнете бързо да виждате кожата си по-леко гримирана и по-свежа.

Внимавайте с тона
Нюансът на фон дьо тена, който сте ползвали през хладните дни, не е подходящ за лятото. Неусетно през горещия сезон кожата потъмнява и именно заради това трябва да използваме продукт с един тон по-тъмен от този, с който сме свикнали. Избирайте внимателно и винаги на дневна светлина, когато купувате, като най-добре е да изпробвате продукта на шията, а не на ръцете си, защото почти винаги техният тон е доста по-различен от този на лицето.