Лежерно, симпатично и женствено

Бояна Бугарски

Още преди няколко сезона забелязахме, че някои известни личности ходят с прически във формата на панделки от коса, а за някои от тях това се превърна в запазена марка…

През летните месеци голяма част от представителките на нежния пол не знаят как да се
„преборят“ с косата си, а дори тези с къса коса имат нужда да я вдигнат. Дългата коса пък се превръща в истински кошмар и основно се връзва на опашка или на кок. Впрочем, защо да не си поиграем с косата си и да не направим нещо по-различно?

Представяме ви две предложения за нова и свежа визия.

1. Вържете косата на конска опашка високо на главата. Преметнете опашката през ластик като при предпоследното премятане оставете част от косата – тя ще представлява едната половина от панделката (сами преценете колко да оставите в зависимост от това колко е дълга косата ви, но внимавайте да не е прекалено много, за да може панделката да се закрепи добре).
Сега с ластик завъртете и преметнете и другата част от косата. Останалите краища от косата прехвърлете назад и ги прикрепете с фиби, така че да скрият ластиците в средата и да получите форма на истинска панделка. С малко тренировки, че можете да направите тази прическа и сама.

2. Може би за втория вид прическа – малко по-лежерна и със спусната коса, все пак ще ви трябва помощ. Хванете косата от двете страни и вържете част от нея с ластик. При последното премятане на косата през ластика оставете част от нея (подобно на свита конска опашка). Разделете тази част от косата на две еднакви части, а после ги прикрепете с фибички колкото се може по-близо до скалпа. Омотайте останалата част от опашката около ластика. Панделката е готова!

И двете ни предложения не отнемат много време, по-различни са – закачливи и подходящи за лятото. Пробвайте и вие!