Дънковият плат – винаги на мода!

Бояна Бугарски

Дънковото яке е незаменима част от гардероба и на жените и на мъжете. Може да се комбинира с всичко. Тъмно, светло, широко или вталено – то определено няма равно години наред, както и този сезон.

Обикновено се носи през пролетта, в периода, когато навън не е нито топло, нито студено. Ако в гардероба си имате яке, което вече не носите, а ви е жал да се разделите с него, ние ще ви помогнем да го превърнете в нова дреха.

Ако комбинацията от дантела и дънков плат ви харесва, това предложение е точно за вас. Зашихме бежова дантела по краищата на якето. Ако диплите ви допадат, може да прегънете дантелата на по-малки или големи разстояния и така да я зашиете. В галантерията може да намерите перли, зашити на тюл, които в случая пришихме към дантелата, а ги използвахме и като детайл на джобчето.

Освен дънковото яке, като незаменима и интересна дреха, не по-малко популярен и все по-често носен става и елекът от дънков плат. Просто отрежете ръкавите с ножица, но на няколко милиметра от ръба. Минете по краищата с остър нож или макетно ножче и извадете част от конците, за да получите ресни. Украсихме този елек и с конусовидни капси, които поставихме по раменете и джобовете.

Сега сте върнали живота на позабравеното старо дънково яке. Който и вариант да сте избрали и да предпочитате, ние сме сигурни, че няма да останете незабелязани, независимо дали ще го съчетаете с дънки или с по-елегантен аутфит.