Текст: Силвия МИТЕВА

Лятото е сезонът, през който всички се стремят да бъдат по-привлекателни, да излизат от зоната си на комфорт, да бъдат цветни и открояващи се. За да изпълним всички тези условия, е важно да знаем точно кои са най-актуалните тенденции при макиажа през този сезон. Необичайни, закачливи и блестящи – представяме ви трите идеи за летен грим, които непременно трябва да изпробвате.

Цветовете ще властват в макиаж несесера ни, за да превърнат в истински запомнящ се всеки един момент от ежедневието ни.

Цветна очна линия
Най-класическият от всички макиаж про-дукти – очната линия, се променя като хамелеон през горещите дни, когато от черна става – розова, синя, жълта, зелена. Точно така, цветовете ще са основният акцент върху клепачите този сезон. Ще се изненадате колко добре и нежно стои очната линия, колко категоричен прави погледа червената и колко секси излъчване придава синята. Можете да експериментирате с цветовете и дори да използвате два или повече нюанса, за да създадете незабравима макиаж визия. Най-хубавото е, че тази тенденция е подходяща както за горещите лежерни дни, така и за дългите вечери навън.

Хайлайтър
Блясъкът по най-изпъкналите точки на лицето – брадичката, върха на носа, скулите, под и над веждите, трябва да заема ключово място във вашата грим рутина, ако искате кожата ви да изглежа свежа и здрава. Тенденцията на хайлайтъра вече е доста популярна, което прави още по-лесен избора на продукт, на който да се доверите. За по-светлите красавици има цветове, близки до розовото и сребристото, а за матовите представителки на нежния пол – бронзовите отблясъци ще свършат перфектна работа.

Кайсиеви тонове
Повече от всякога оранжевите тонове правят своето голямо завръщане не само по отношение на дрехите, но и когато говорим за декоративна козметика. От ружове, през сенки за очи, очна линия и лакове за нокти, чак до червилата – прасковените тонове в цялото си многообразие се превръщат в топ тенденция за сезона. В зависимост от вашите предпочитания можете да експериментирате с цветовете от пастелно прасковено до керемидено и топло кестеняво. Важното е да не прекалите със смесването на различните нюанси, затова препоръчваме, ако се насочите към оранжево червило, да оставите сенките в същия цвят за друга макиаж визия. Ще се очаровате колко свежа и екзотична нотка може да добави този тренд към всекидневния ви макиаж. Лятото е най-смелият сезон, не го забравяйте!