За меки устни и нежни целувки

Бояна Бугарски

Устните са една от най-чувствителните части на тялото. Ето защо е важно винаги да са добре хидратирани. Трябва да ги предпазваме от външните влияния, както през зимата, така и през лятото, а ако не се грижим за тях правилно могат да се изсушат и напукат.

Много от нас не могат без балсам за устни, а днес той присъства задължително както в женските чанти, така и в мъжките джобове. Ето една супер идея как да си го направите сами – бързо и лесно. Той ще заздрави устните ви и ще ги направи меки и гладки. А вие, сигурни сме, с удоволствие ще носите вашия собствен продукт навсякъде.

Домашен балсам за устни – само за 5 минути.

От съставките ви трябват: една супена лъжица пчелен восък, две лъжички масло, две лъжички кокосово масло и няколко капки етерично масло с мирис по ваш вкус (ванилия, мента, аромати с дъх на цитрус). Сложете всички съставки в метален съд и загрейте на котлона на умерена температура. Бъркайте до разтопяване. Предлагаме ви да сложите етеричното масло накрая, за да не се изпари. Ако искате балсамът да придаде и малко цвят на устните ви, може да прибавете към останалите съставки и парченце от любимото ви червило, като го оставете да се разтопи с останалите.

Остава ви само да изсипете сместа в калъпи (малки кутийки или бурканчета, които сте запазили от кремове, стари балсами или сте купили от аптеката). След като се охлади, балсамът е готов за употреба.

Може да украсите кутийката, като сложите свой печат, а балсамчето може да бъде и оригинален подарък за близките ви като малък знак на внимание.