Текст: Силвия МИТЕВА

Как да преминем от зимен към пролетен гардероб в няколко лесни стъпки?

Вече с усмивка можем да започнем да изпращаме студените дни и жизнерадостно да се подготвим да посрещнем пролетта, която се задава зад ъгъла. Както винаги, този така прекрасен сезон носи със себе си промяната, която докосва толкова много различни аспекти от живота ни, че чак стига до гардероба ни. Да, той трябва леко и плавно да се обнови, за да може визията ни да кореспондира с очарованието на пролетните дни. Как да постигнем тази миграция в стила си? Лесно е!

Полата е елемент номер 1
Стилистите, като истински експерти в тази област, съветват да заложим на полата като най-важния транзитен елемент в зимно-пролетния гардероб, който може много лесно да ни помогне да освежим стила си, без да трябва да променяме визията си драстично. Какво имаме предвид ли? Истински хит и тази пролет остават плисираните поли в многообразие от материи и разцветки, които обаче са с дължина, която покрива коленете. Те могат да се комбинират идеално с всеки от оувърсайз пуловерите, които толкова обичаме заради комфорта и топлината, която ни осигуряват. В същото време този тип пола може да се носи с неотминаващия моден хит – кубинките, за една по-лежерна визия. Нашият съвет е да си набавите поне една, а ако може и повече плисирани поли, които да се превърнат в най-лесния начин да придадете пролетно усещане и стилна адекватност на визията си, преди да сте прибрали пуловерите дълбоко в скрина.

Коженото яке като основа на всичко
Какво правим, когато искаме да изгоним зимата от гардероба си? Прибираме палтата и ги заменяме с… Кожено яке. Да, само едно е достатъчно, ако е изчистено и с добра кройка. Ако се колебаете от каква кожа да бъде якето, изберете такова, което да приляга на стила ви – на пазара има страхотни модели както от естествена, така и от екокожа. Този елемент от гардероба е любим на всички знаменитости – от най-изисканите до по-спортните, той намира своята незаменима роля в техния пролетен стил. Съчетайте го с любимите аксесоари, за които споменахме по-горе, и ще видите, че комплиментите няма да закъснеят…

Аксесоарите са ключът
Някои представителки на нежния пол ще кажат, че не е нужно да обличаш нищо специално, ако знаеш кои аксесоари да подбереш, и ние ще подкрепим това мнение, защото най-лесният начин да внесеш пролетно усещане в гардероба е чрез няколко добре подбрани аксесоара. Кецовете ще са точно в десетката, защото са удобни, а и вече много добре приети, както в офис средата, така и по време на по-специални събития. Друг аксесоар, който трябва да си набавите, за да преминете в по-пролетно настроение, е цветният шал, който да бъде достатъчно голям и обемен, за да не изглежда твърде летен, но с цвета си да показва характерната за настъпващия сезон закачливост. Бижутата също са добра опция за освежаване на визията, препоръчваме обаче да се въздържите от колиета с цветя например, защото ще изглеждат твърде не на място в първите по-топли дни. Когато мислите за гардероба, който да съдържа елементи от зимата и от пролетта, винаги трябва да търсите баланса между двете неща.