Не прекалявайте с широките дрехи
Закръглените дами често се притесняват от формите си и се опитват да ги скрият под много широки блузи или рокли, но стилистите съветват да се въздържат от това решение. Понякога прекалено широките дрехи създават допълнителен обем, който е нежелан. Най-добре е да вземете дреха само един номер по-голяма от вашия, за да може тя да е съвсем леко свободна в зоните, които ви притесняват.

Аксесоарите са задължителни
Красивите аксесоари карат всяка жена да се чувства още по-специална. Една чудесна и практична чанта винаги ще освежи аутфита, а един хубав шал ще ви предпазва от студа през зимата. Не се изкушавайте да експериментирате с прекалено натрапчиви аксесоари като например  колан с огромна тока. Той ще привлече любопитните погледи точно където не трябва – в кръста ви. Същото важи за прекалено дългите колиета. По отношение на обувките, закръглените дами могат да се наслаждават с пълна сила на тренда на обувките с плътни токове. Те стоят чудесно освен това са стабилни и много актуални.

Цветови комбинации
Най-добре е да заложите на едноцветни или монохромни аутфити. Страхотната новина е, че минималистичният начин на обличане все още е изключително популярна тенденция, която гарантира, че не само ще изглеждате, но и ще се чувствате комфортно.

Дънките с висока и ниска талия
Стилистите съветват дамите със закръглени форми да не посягат нито към дънките с ниска талия, нито към тези с твърде висока. Първите оставят твърде много на показ, а вторите създават по-голям обем. Препоръчително е да се насочите към модел със средно висока талия. Той ще прибере добре, каквото трябва, но и ще остави приятно усещане за повдигнатост на дупето.