Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Мода за ски пистата

08.01.21

Да се спуснеш по ски пистата е незабравимо, забавно и изключително екстремно преживяване, неразделна част от зимните месеци. За да се насладим максимално на тези незабравими мигове високо в планините, трябва да сме добре екипирани, в крак с модата и максимално защитени.

Да се спуснеш по ски пистата е незабравимо, забавно и изключително екстремно преживяване, неразделна част от зимните месеци. За да се насладим максимално на тези незабравими мигове високо в планините, трябва да сме добре екипирани, в крак с модата и максимално защитени.

През предстоящия сезон 2020/2021 новите колекции на световноизвестните брандове за ски екипировка ще заложат на ултралеките, високотехнологични, водоустойчиви дишащи материи с функционален и изчистен дизайн.

Ежегодно дизайнерите се надпреварват в създаването на иновативни модни линии в ски облеклото, съсредоточени както в качествените характеристики на продуктите, така и в открояването на собствения стил и индивидуалност на клиентите.

Тази зима актуални ще бъдат моделите в тъмносиньо, нежнорозово, портокалово оранжево, класическо черно, червено, бяло и сиво и тези с метални отблясъци, украсени със закачливи светлоотразителни елементи.

Как да изберем облеклото си за снежните писти?

При избора на подходяща ски екипировка е важно да се спрете на модел, който не затруднява движението. Ски маската също трябва да бъде подбрана внимателно, за да защитава добре лицето и очите от ярките слънчеви лъчи и силния вятър. При каските изборът също е повече от разнообразен – има модели и цветове дори за най-екстравагантния вкус.

Термобельото е задължителен елемент от облеклото, което непременно трябва да притежава следните характеристики – да задържа излъчваната топлина от тялото и в същото време да извежда изпотяването извън него, материята, от която е изработено, да притежава антибактериални свойства, да бъде лека, дишаща, бързосъхнеща и еластична.

Изборът на ски яке и панталон също не е лека задача, имайки предвид разнообразните характеристики, които притежават моделите на различните марки. Хубаво е да се съсредоточим върху най-важните – да бъдат дишащи, водоустойчиви, студоустойчиви и ветроустойчиви. Хубаво е при избора да се премерят и да се обърне особено внимание на подвижността, защото в прекалено тесните модели няма да се чувствате никак комфортно.

Препоръчително е якето да бъде с удължен гръб, висока яка и качулка. И за двете е добре да проверите индекса на водния стълб, колкото по-висок е той, толкова по-добра защита ви гарантира.

Ски обувките са от съществено значение за контрола над ските, затова е препоръчително начинаещите да потърсят по-меки модели. Специалистите съветват номерът да бъде с половин размер по-голям от този, който носите, а различните видове ски обувки са съобразени с пола, стила и нивото на каране, височината и теглото на бъдещите им притежатели.

Желателно е да се консултирате със специалист, който да ви препоръча подходящ продукт за поддържане на вашата екипировка в зависимост от индивидуалните ú характеристики и материалите, от които е изработена, защото с неправилно почистване може да се повреди.

Инвестицията в качествена и модерна ски екипировка е значителна, но си заслужава, защото осигурява защита, комфорт и подчертава индивидуалния ни стил на пистата. След направения тежък, но важен избор, не остава нищо друго освен да се насладите на пъстрата палитра от емоции, които ни предлагат зимните спортове.

cross