Да се спуснеш по ски пистата е незабравимо, забавно и изключително екстремно преживяване, неразделна част от зимните месеци. За да се насладим максимално на тези незабравими мигове високо в планините, трябва да сме добре екипирани, в крак с модата и максимално защитени.

През предстоящия сезон 2020/2021 новите колекции на световноизвестните брандове за ски екипировка ще заложат на ултралеките, високотехнологични, водоустойчиви дишащи материи с функционален и изчистен дизайн.

Ежегодно дизайнерите се надпреварват в създаването на иновативни модни линии в ски облеклото, съсредоточени както в качествените характеристики на продуктите, така и в открояването на собствения стил и индивидуалност на клиентите.

Тази зима актуални ще бъдат моделите в тъмносиньо, нежнорозово, портокалово оранжево, класическо черно, червено, бяло и сиво и тези с метални отблясъци, украсени със закачливи светлоотразителни елементи.

Как да изберем облеклото си за снежните писти?

При избора на подходяща ски екипировка е важно да се спрете на модел, който не затруднява движението. Ски маската също трябва да бъде подбрана внимателно, за да защитава добре лицето и очите от ярките слънчеви лъчи и силния вятър. При каските изборът също е повече от разнообразен – има модели и цветове дори за най-екстравагантния вкус.

Термобельото е задължителен елемент от облеклото, което непременно трябва да притежава следните характеристики – да задържа излъчваната топлина от тялото и в същото време да извежда изпотяването извън него, материята, от която е изработено, да притежава антибактериални свойства, да бъде лека, дишаща, бързосъхнеща и еластична.

Изборът на ски яке и панталон също не е лека задача, имайки предвид разнообразните характеристики, които притежават моделите на различните марки. Хубаво е да се съсредоточим върху най-важните – да бъдат дишащи, водоустойчиви, студоустойчиви и ветроустойчиви. Хубаво е при избора да се премерят и да се обърне особено внимание на подвижността, защото в прекалено тесните модели няма да се чувствате никак комфортно.

Препоръчително е якето да бъде с удължен гръб, висока яка и качулка. И за двете е добре да проверите индекса на водния стълб, колкото по-висок е той, толкова по-добра защита ви гарантира.

Ски обувките са от съществено значение за контрола над ските, затова е препоръчително начинаещите да потърсят по-меки модели. Специалистите съветват номерът да бъде с половин размер по-голям от този, който носите, а различните видове ски обувки са съобразени с пола, стила и нивото на каране, височината и теглото на бъдещите им притежатели.

Желателно е да се консултирате със специалист, който да ви препоръча подходящ продукт за поддържане на вашата екипировка в зависимост от индивидуалните ú характеристики и материалите, от които е изработена, защото с неправилно почистване може да се повреди.

Инвестицията в качествена и модерна ски екипировка е значителна, но си заслужава, защото осигурява защита, комфорт и подчертава индивидуалния ни стил на пистата. След направения тежък, но важен избор, не остава нищо друго освен да се насладите на пъстрата палитра от емоции, които ни предлагат зимните спортове.