Ключов елемент от съвършената визия за всяка дама, обувките винаги са били и ще бъдат под светлините на модните прожектори. Дамите трудно устояват на чифт съблазнителни обувки, а тази зима предложенията на големите модни дизайнери са повече от изкушаващи.

Основните изисквания към моделите за сезон есен-зима 2020/2021  са да бъдат практични, комфортни и естетични.

Сред топтенденциите на големите модни брандове се нареждат обувките с квадратни носове, тези с плоска платформа, мъжкарските ботуши в стил „милитари“, гумените ботуши, обувките с различни декорации, с флорални и животински принтове, каубойските модели и тези с V-образни носове.

Тънките токчета отстъпват място на по-масивните токове с платформа, на квадратните и на малките токове – подходящи за офиса и за по-официалните събития.

Екстравагантни

Моделите, имитиращи кожа от влечуги – крокодилска, змийска или пък от гущер, ще бъдат особено актуални през настоящия есенно-зимен сезон. Цветовете са най-различни, от естествени до яркочервено, ярколилаво или лимоненожълто.

С квадратни носове

Ботите и ботушите с квадратни носове са отличен избор за дамите, които държат да бъдат в крак с последните тенденции. Най-търсени ще бъдат моделите в бяло и металик, а също така и прозрачните модели.

Тип „чорап“

Ботушите тип „чорап“ подчертават идеално красивите извивки на дамския крак и са подходящи за дамите, които искат да акцентират върху тази част от визията си.

Военни и мъжествени

Предпочитани заради комфорта и удобството и напомнящи на армейските обувки, мъжкарските модели обувки в стил „милитари“ са подходящи за стилната кежуал визия.

Смели комбинации

През този есенно-зимен сезон някои дизайнери са избрали да комбинират различни видове материали – кожа, велур, водоустойчива текстура – в ярки, грандиозни и запомнящи модели, на които трудно бихте могли да устоите.