Почистване на лицето
То трябва да се случва всяка сутрин и всяка вечер, независимо дали сте използвали грим или не. Набавете си измиващ продукт по възможност с природни съставки, за да сте сигурни, че кожата ви ще бъде пощадена от химичното действие на компонентите в измиващите лосиони.

Използвайте  овлажняващ крем
Разпространена грешка е, че представителките на нежния пол, които имат по-мазна кожа, не трябва да използват овлажняващи кремове. Те трябва да са част от ежедневната бюти рутина на всяка дама, която се старае да има сияйна кожа. Добрият овлажняващ продукт ще подхрани кожата дотолкова, че ще я направи издръжлива на студа и изсушаването, което предизвиква той.

Почиствайте четките си
Колкото и странно да звучи, това е съвет, който ще направи кожата ви много по-красива. Често използваме четки за грим твърде дълго време и те насъбират мръсотия и бактерии, които много по-лесно дразнят кожата ни в период на приспособяване към новите метеорологични условия. Четките и гъбичките за грим се почистват много лесно с шампоан например. Не се изисква много време и никакви финансови усилия, за да сме сигурни, че няма да замърсяваме кожата си.