Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Масаж на лицето - предотвратява стареенето на кожата и се бори с бръчките

Текст: Боряна Димитрова
06.01.23
BETTY брой 104

Масажът стимулира кръвообращението, кожата се насища с кислород, което от своя страна води до нейната регенерация и засилване на метаболитните процеси.

Масажът стимулира кръвообращението, кожата се насища с кислород, което от своя страна води до нейната регенерация и засилване на метаболитните процеси.

Редовният масаж на лицето спомага за стягането на кожата, повишаването на нейния тонус и елиминирането на излишните токсини. Стимулира се производството на колаген – естествения протеин, който поддържа еластичността на кожата, редуцира бръчките и спомага за нейната хидратация.

Масажите на лицето се борят срещу външните белези на недоспиването и излагането на излишен стрес, каквито са тъмните кръгове и торбичките под очите. Освен това облекчават главоболието при преумора.

Основните техники при класическия масаж на лицето са поглаждане, потупване, притискане и пощипване. Те са правят по основните масажни линии и се извършват в посока отдолу нагоре и от центъра към периферията по т.нар. масажни линии.

Масажни валячета за лице

Азиатките използват каменни валячета за лице от векове. Изработени са от полускъпоценни камъни, като всеки от тях има своето собствено благотворно влияние върху кожата. Сред най-често използваните видове са нефрит, бял и розов кварц, обсидиан, лунен камък, аметист и тигрово око.

За оптимален ефект е препоръчително да правите ролковия масаж поне три пъти седмично в продължение на 15 минути.

Процедурата е препоръчителна за почти всеки тип кожа, но е добре да се избягва при хора, страдащи от кожни заболявания, диабет, хипертония и сърдечни заболявания.

cross