Очите са главно действащо лице в грима през новия сезон

Текст: Силвия Канин

Многоцветен поглед
Тази тенденция забелязахме по време на есенно-зимното ревю на Chanel, където като опозиция на монохромните цветове на материите макиажът на моделите беше феерия от нюанси. Той доказа, че цветовете са напълно приемливи за есенните дни… даже са задължителни, ако искаме да изглеждаме актуални спрямо случващото се в света на красотата. Смесете смело всички най-провокативни цветове в палитрата ви сенки за очи, като се стараете да запазите тъмните за зоната в близост до миглите, а светлите – за частта на клепача под веждите.

Прекалената очна линия
Ако доскоро с очната линия свързвахме нежния образ на Грейс Кели и иконичната хубост на Мерилин Монро, то този сезон макиаж майсторите ни връщат много назад във времето, като правят препратка към Клеопатра и нейния опасно силен поглед. Очната линия е по-категорична от всякога, като линиите й са много плътни, а ъгълчето е изнесено силно встрани, за да създаде допълнителна драматичност.

Червените сенки
Огненият цвят направи своето завръщане не само на модния подиум, но и на макиаж сцената, където излезе извън рамките на червилото и се пренесе в палитрите със сенки за очи. Да, колкото и нестрандартно да звучи, този сезон ще виждаме все повече представителки на нежния пол с опушени очи в червено, които предизвикват вниманието и аплодисментите.