Хубавият макиаж през зимата е сред най-големите предизвикателства, с които се сблъскват дамите. Минусовите температури и студеният вятър са безмилостни към кожата и затрудняват допълнително тази задача.

Съвети за красив грим в студените дни

  • Изберете подходящ крем. На пазара се предлагат специално разработени продукти, които защитават кожата на лицето от минусовите температури. Техните формули са по-плътни и служат като своеобразен „щит“ за чувствителната кожа през този сезон.
  • Фон дьо тен в комбинация с дневен хидратиращ крем пази лицето от сухия въздух в затворените помещения и студения вятър на улицата.
  • „Да“ на кремообразната козметика, „Не“ на бронзиращите пудри. Кремообразните сенки и червила са особено подходящи, тъй като съдържат витамини и антиоксиданти, които гарантират защита от изсушаване и поява на ранни бръчки. Тъй като през зимата кожата на лицето изглежда по-бледа, бронзантите за лице не са подходящ избор. Препоръчително е да ги замените с руж, подчертаващ естествената руменина на лицето.
  • Водоустойчивата спирала е незаменим помощник в бюти арсенала на дамите в студените дни. Благодарение на нея сълзенето на очите в студените дни вече не заплашва да развали красивия ни зимен макиаж.
  • Грижа за устните. Нанесете хидратиращ балсам преди червилото си, за да подхраните устните и да им придадете изразителност.