Намери аптека BETTY

Betty Instagram
Контакти
За фармацевти

Лятна офис визия

Текст: Боряна Димитрова
03.08.21

Как да изглеждаме стилни и елегантни в горещите дни? Изборът на стилен, но едновременно с това удобен и практичен тоалет за топлите дни в офиса е истинско предизвикателство за дамите.

Как да изглеждаме стилни и елегантни в горещите дни? Изборът на стилен, но едновременно с това удобен и практичен тоалет за топлите дни в офиса е истинско предизвикателство за дамите.

Придържането към специфичен дрескод, съобразно естеството на работата и социалните взаимоотношения с колеги, клиенти и ръководство, е изключително важно, а тайната за постигането на идеалната визия се крие в умението да изразим себе си чрез облеклото, без да нарушаваме бизнес етикета.

 

Обувки според етикета

Според бизнес етикета, независимо от температурите навън, трябва да се придържаме към затворените модели или към обувките с изцяло скрити пръс-ти. Допустимо е обувките да бъдат изрязани отстрани, да имат равна подметка или да са на ток и в цвят според личните предпочитания в комбинация с цялостната визия. Класиката, с която никога няма да сгрешите, са черните обувки на ток тип „Стилето“.

Рокли с деликатен акцент

За разлика от късите модели, роклите и полите с дължина под коляното или до земята са на почит в офис средите, като нежно подчертават женствеността на притежателките си. Подходящи за бизнес срещи са и роклите тип „риза“ с класическа кройка.

Що се отнася до принтовете – препоръчително е да избягваме едрите флорални, анималистични или геометрични мотиви, като се придържаме към по-семплите комбинации в пастелни цветове. Добре е акцентът в тоалета да бъде само един – пола или риза на точки, сако с бродерия или брошка, или деликатно бижу. Ако все пак решите да включите по-ярките цветове в летния си офис аутфит, непременно го направете в съчетание с такива от по-семплата гама.

Дълъг гащеризон – изчистена кройка

Предпочитаните модели гащеризони в деловите среди са едноцветни, с прави или леко разкроени крачоли и V-образно деколте. Аксесоарите и бижутата към тях обикновено са изчистени и с минималистичен дизайн.

Костюм в класически стил

Инвестицията в хубав костюм е препоръчителна за всички дами, които предпочитат да се придържат към стилната и елегантна офис визия. Сакото и панталонът на класическия модел костюм могат да бъдат ползвани и поотделно – като базови елементи на различни офис визии.

cross