Лесни, практични и шик

През летния сезон на 2017 г. се носят лесни за поддръжка, свежи и небрежни прически, направени за няколко минути и то без да се ползват сешоар или други топлинни уреди, които допълнително изтощават косата.

Независимо дали става дума за къса или дълга коса, предлаганите от световноизвестните коафьори модни тенденции за прически през лятото на 2017 година могат да се опишат с две думи – изчистени и практични. По време на годишната отпуска, когато се предполага, че всекидневно ходим на плаж или на дълги разходки по брега, не се препоръчва да ползваме сешоар или който и да е топлинен уред за коса, защото освен слънцето и солената вода, това допълнително ще изтощи косата. Освен това, очарованието от естествено изглеждащата прическа прави дамите да изглеждат още по-привлекателни, в унисон с усещането за лято и вятър в косите.. И така, съветите на прословутите фризьори се въртят най-вече около това, как да „обуздаем“ косата си набързо и как във всеки момент да имаме свежа и актуална прическа за няколко минути отделено време.

Две кокчета: Вече няколко сезона се носят т.нар. „кокчета“. Ако косата ви е средна дължина, жива и малко немирна, то това е идеалната прическа за вас. Прави се буквално за няколко минути. Разделете косата на две равни части по средата на главата, след това направете две по-високи опашки, омотайте ги на кокове и ги фиксирайте с фибички. Тази прическа е прекрасен вариант за плажа и разходките на открито, защото ще ви позволи да хванете тен и равномерно и на врата. Само не забравяйте да се защитите със слънцезащитен продукт, подходящ за кожата ви.

Конска опашка: Прическата „конска опашка“ е доста широко понятие, тъй като съществуват безброй интересни решения. Ако косата ви е прекалено къса, например с дължина до под ушите, може да си направите малка опашчица отзад. Тя ще прилича повече на четка на художник, което е много шик. Не се притеснявайте, ако не може да хванете цялата коса и отделни кичури започнат да падат. Именно те ще ви придадат лежерна и артистична визия.

Ако косата ви е дълга, може да си направите висока конска опашка и да я украсите с ленти, закачливи ластичета и цветя. Това е изпробвана и много женствена прическа, която изглежда изключително добре на фона на лятното слънце, особено ако имате няколко кичура, които са по-светли от основния цвят на косата ви. Ако не сте почитателка на стегнатата коса, трябва да знаете, че отпуснатата „неглиже“ опашка е също много актуална, като не е задължително да бъде в центъра на главата. Спокойно я изместете на една страна.

Плитките: Те са истински моден хит през това лято, независимо дали говорим за една по-свободно сплетена, падаща небрежно плитка или две добре стегнати и следващи формата на главата. Всички варианти на сплитане са актуални, а някои стилисти препоръчват и ползването на шноли с изкуствени плитки.

Къса коса: През сезона на 2017 г. изключително модерни са и много късите прически тип „подострен молив“ резервирани най-вече за по-смели дами, които обичат практичността и изчистената визия. Но за тази прическа е добре да се посъветвате с фризьор и да потърсите обективното мнение на добра приятелка, защото късата коса открива всичко и не подхожда на всяко лице. Мотивиращ пример за къса коса е актрисата Кристен Стюарт.

Къдрава прическа: Всеизвестно е, че жените, надарени с природно къдрава коса, обичат повече да я изправят, но това лято модните коафьори препоръчват именно обратното. Пуснете естествените къдрици на свобода, оформете косата на средна дължина и ще бъдете шик като Иман Хамам.

Прическа боб(позната още като каре): Привържениците на боб прическите вярват, че не съществува по-добро решение, ако косата е добре подстригана и оформена според чертите на лицето, стила и годините. Независимо дали е на черта или на пластове, асиметрична или симетрична, боб прическата е фантастична за дните по време на годишната отпуска. Тя е атрактивна от сутрин до вечер и не излиза от мода.

Шалове и шноли
Независимо дали искате само да „обуздаете“ косата или целта ви е да я защитите от силното слънце, шалът за коса е детайл, с който може да експериментирате по най-разнообразни начини. Може да я сложите на предварително вързана или пусната коса, да я омотаете като тюрбан, да я навиете и вържете на челото, да я комбинирате с бански костюм и рокля. Носи се под сламена шапка, но и над нея – всички комбинации са позволени и актуални.

Шнолите за коса са не само полезни, но и прекрасен детайл, независимо дали са в различни цветове или имат панделки, цветчета и лентички. Лятото е най-подходящото време да пуснете въображението си на воля и да ползвате всякакви видове шноли.

Здрава коса
За да бъде прическата ви хубава по време на почивката, трябва да се грижите за косата си като след плуване в морето я изплакнете със сладководна вода и не влизате в морето, когато слънцето е най-силно, защото това я изсушава. След къпане е добре да втриете по краищата ѝ или в корените някакво масло или препарат за хидратиране на косата.