Всяка жена знае, че стягането на багажа за така очакваната лятна почивка изисква определена изобретателност. Задачата често се усложнява, когато целта е да се поберат колкото се може повече необходими вещи в не чак толкова голям куфар.

От модна гледна точка най-важните фактори, с които всяка дама трябва да се съобрази при приготвяне на багажа за лятната си ваканция, са: какви са приблизителните температури на мястото, където отива, какъв тип е фигурата И и какви места планира да посети по време на почивката си.

Елегантност – независимо от повода

Важен елемент от летния гардероб на всяка дама неизменнo е роклята. Ефирните и закачливо прозрачните материи са винаги на мода също както нежната и елегантна дантела. Този сезон настъпва царството на пъстрите и свободни рокли и поли, а блузите с открити рамене нежно разкриват женствените форми.

Аксесоарите, без които не можем

Най-верният помощник за стилната визия на всяка дама е коприненият шал, който за секунди придава елегантен завършек на всеки тоалет. Шапки, слънчеви очила, гривни и бижута също са отлично допълнение към летния аутфит, когато ръцете и деколтето често остават открити. Нашият съвет към вас е да не пестите средства, особено когато става дума за очилата – обърнете по-специално внимание на качеството на стъклата, защото то е свързано със здравето на очите ви. Не се придържайте толкова към тенденциите, колкото към модела, който ви отива.

Чантите – подберете ги специално

Красиво изработени, напомнящи на бижу в ръцете ви, правилно подбраните чанти са важен елемент от цялостната ви визия през топлите месеци. Докато на плажа може да се задоволите с елегантна плетена кошница или платнена чанта със закачлив дизайн и размер, който да побира принадлежностите ви, то за романтичните летни вечери най-подходящи са малките чантички тип „клъч“.